У Харкові виправили помилки на пам'ятнику Гурченко

У Харкові виправили помилки на пам'ятнику Гурченко

Фото, відео
Укрінформ
На пам'ятнику актрисі Людмилі Гурченко, який 19 липня відкрили в Харкові, замінили табличку з орфографічними помилками.

Про це повідомив директор департаменту з питань інформації і зв'язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренков в Facebook.

"Табличку, яка так схвилювала небайдужих харків'ян, вже переробили. Увечері висітиме на своєму місці", - підкреслив Сидоренко.

Зазначимо, що пам'ятник, присвячений актрисі Людмилі Гурченко, яка народилася і жила в Харкові, встановлено в сквері, розташованому по вулиці Трінклера.

Як розповів під час відкриття пам'ятника автор - харківський скульптор Катіб Мамедов, вся робота зайняла у нього близько двох років. Він уважно дивився фільми, вивчав фотографії, зустрічався з одним з друзів Людмили Гурченко Асланом Ахмадовим.

Висота монумента – більше ніж 7,5 м. Верх складає фігура самої актриси.

У нижній частині пам'ятника - скульптури 15 персонажів шести фільмів за участю Гурченко. Це герої кінострічок "Вокзал для двох", "Любов і голуби", "Карнавальна ніч", "Улюблена жінка механіка Гаврилова", "Рецепт її молодості".

Пам'ятник Гурченко встановлено за ініціативою Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Його прізвище і прізвища ще 13 меценатів були вибиті на спеціальній табличці.

Під час роботи на табличці були допущені помилки, що відразу ж зазначили користувачі соцсетей. Зокрема, замість слова "скульптурною" написане "скулпьтурной", а також допущена помилка в прізвищі харківського депутата Володимира Скоробагача (на табличці вказане "Скоробогач".

Крім того, городяни піддали критиці і сам факт увічнення прізвищ чиновників.

Фото: В'ячеслав Мадієвський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-