Театри, музеї та кіно: Нищук обговорив співпрацю з азербайджанським колегою

Театри, музеї та кіно: Нищук обговорив співпрацю з азербайджанським колегою

Укрінформ
Міністр культури України Євген Нищук провів зустріч з азербайджанським колегою Абульфасом Гараєвим та послом Азербайджану в Україні Азером Худієвим, під час якої розглянули перспективи співробітництва між країнами.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Міністр культури Азербайджанської Республіки відзначив інтенсивний розвиток співпраці обох країн у  багатьох напрямках –  культурі, економіці, науці, сучасних технологіях, висловивши переконання, що основним двигуном добрих взаємостосунків на сьогоднішній день є  сфера культури та гуманітарні зв’язки.

"Культурний обмін між нашими країнами сприятиме  спільному усвідомленню культури, як основної складової життя суспільства", - сказав він.

Зокрема, під час зустрічі розглядались питання налагодження більш тісної співпраці в частині реалізації спільних україно-азербайджанських мистецьких проектів, обміну фахівцями та налагодженні  зв’язків  між культурними інституціями двох країн.

Серед іншого, азербайджанською стороною була висловлена зацікавленість у частині реалізації спільних театральних проектів, зокрема залучення сучасних українських режисерів до постановок  в Азербайджанському державному театрі. А також реалізації міжмузейних проектів, налагодженні більш тісного знайомства з відомою українською хореографічною школою, проведенні обміну солістами та композиторськими школами обох країн.

Читайте також: У Києві відкрили пам'ятник та сквер імені Магомаєва

Міністр культури України висловив високу зацікавленість щодо реалізації спільних культурних ініціатив.

"Ми відкриті до такого спілкування і існуюча у світі практика показує, що міжкультурний діалог, обмін культурними технологіями дуже важливий для загального розвитку суспільства", - наголосив Нищук.

Під час спілкування також порушували питання представлення в Україні в 2019 році кращих зразків культурного надбання Азербайджану, у тому числі проведення тижня сучасного кіно, під час якого будуть представлені останні  цікаві роботи азербайджанського кінематографу.

Після зустрічі сторони взяли участь в офіційній урочистій церемонії відкриття у місті Києві Скверу імені Мусліма Магомаєва, який розміщується на перехресті проспекту Чорновола та вул. Січових Стрільців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-