19 липня: народний календар і астровісник

19 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині Сисоя Великого; чи будуть кручені паничі ще більш крученими, шукаємо спокою і позбавляємося від зайвого. 

Сьогодні Церква вшановує память преподобного Сисоя Великого – християнського святого, ченця-аскета, послідовника преподобного Антонія Великого. Шістдесят років провів цей чоловік в Єгипетській пустелі, зумівши досягти вражаючих вершин духовного життя, за що й був названий братією Великим. Висловлювання Сисоя Великого – справжнісінькі перлини християнської мудрості. Якось один із ченців сказав преподобному: «Хочу утримувати від усього лихого моє серце, щоб воно залишалось непорушним». Святий на те відповів: «Як можемо утримувати серце, коли наш язик – наче ворота розчинені навстіж». Інший сказав: «Мій розум постійно перебуває в молитві та пам’яті Божій», на що преподобний Сисой заважив: «То й не диво, що наш розум постійно направлений до Бога, але дивом було б побачити власні гріхи, численні як пісок морський».

В народі вважалося, що Сисой відганяє від малих дітей злих духів. Жінки в цей день не займалися рукоділлям, боячись, що святий розгнівається й задушить їхніх немовлят. Прикмети такі: якщо білі, жовті, жовтогарячі, рожеві й червоні квіти портулаку розкрилися – на сонячну погоду. Берізка польова згортає квіточки вінчиком у парасольку – на негоду. Перед дощем кручені паничі складаються вузликом.

З іменинами вітайте Єфима, Федора, Валентина, Василя, Юлію.

Сьогодні 7-ий місячний день. Триває чарівний місяць, позначений сонячними і місячним затемненнями. Почався він з сонячного затемнення в Раку – знакові, який відповідає за зони нашої комфортності, й досягне своєї кульмінації в момент місячного затемнення в знакові Водолія – знакові нового майбутнього, яке має відкритися перед нами після руйнації деструктивного минулого. Закінчиться сонячно-місячна епопея затемненням у Леві – знакові, який пов’язаний зі сприйняттям життя як безкінечного творчого процесу. Маленький камерний світ перебудовуватиметься, так само, як і світ великий. Сьогодні особливо уважними будьте до свого емоційного стану – він буде не простий. Гарна нагода позбавитись усього того, що гнітить і обтяжує.  

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1998 і 1929 роках – +8,9, а найтеплішим у 2007 –  +36,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-