Церква, передусім, хоче захистити гідність людини - Глава УГКЦ

Церква, передусім, хоче захистити гідність людини - Глава УГКЦ

Укрінформ
Церква ніколи не хоче проти чогось діяти, бо Церква завжди за когось. Передусім, Церква хоче захистити гідність людини, навіть тієї, яка не знає ким вона є.

Таку тезу висловив Глава УГКЦ під час зустрічі  молоддю у перший день проведення Загальнонаціональної прощі до Зарваниці, що на Тернопільщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Правда має силу, яку не треба захищати і насаджувати, правду потрібно свідчити своїм життям і проголошувати її. Ніколи не можна насаджувати правду силою та використовувати насилля для того, щоб оберігати християнську мораль. Це є абсолютно проти християнської моралі. Господь нікого не хоче змусити силою вірити в нього або бути щасливим... Церква ніколи не хоче проти чогось діяти, бо Церква завжди за когось. Передусім, Церква хоче захистити гідність людини», - сказав Святослав Шевчук кільком тисячам молодих людей, які зібралися на зустрічі із Главою УГКЦ біля парафіяльної церкви у Зарваниці, де зберігається чудотворний образ Божої Матері.

Читайте також: Тисячі попри дощ: на Тернопільщині - проща до образу Зарваницької Божої Матері

Відповідаючи на запитання щодо поширення гендерної ідеології, Блаженніший Сятослав Шевчук сказав, що така ідеологія починає насаджувати певні уявні людські права, які не мають нічого справжнього та нічого спільного з істинною свободою, правом, законом.

«Тому Церква хоче захистити гідність людини, навіть тієї людини, яка є розгубленою, не знає ким вона є, чи була зранена тим чи іншим досвідом», — зазначив Глава УГКЦ.

Як повідомляло агентство, на Тернопільщині триває Загальноукраїнська проща до Зарваниці, присвячена 1030-річчю Хрещення Русі-України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-