Тисячі байкерів та парашутистів з'їхалися на фестиваль Sloboda

Тисячі байкерів та парашутистів з'їхалися на фестиваль Sloboda

Укрінформ
Триденний мото-рок-фестиваль Sloboda, присвячений 20-річчю клубу StreetWarriors, розпочався на базі Харківського аероклубу в селі Коротич під Харковом.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів один з організаторів фестивалю, рекордсмен світу і України (5 тисяч стрибків з парашутом) та водночас байкер, майстер спорту України міжнародного класу Петро Рижило.

"Свято - а як інакше назвати цей перший такий фестиваль на Харківщині - розраховане в основному на вихідні 14 та 15 липня. Сьогодні - організаційний день, заїзд учасників, хоча вже почалися концерти відомих колективів - від груп "Green Grey", "ТНМК", YARMAK - до "От Винта" і Dj Forsage. Щодо чисельності учасників: тількі байкерів очікується не менше 1000 плюс спортсмени-парашутисти. Річ у тому, що за програмою планується авіа-шоу, включаючи встановлення національного рекорду: 21 парашутист стрибнуть з висоти 5 тисяч метрів з літака Ан-28, та ще й складуть у вільному падінні шість групових фігур", - зазначив Петро.

За його словами, планується виставка мототехніки, літаків і ретро-автомобілів, мото-екстрім, включаючи мото-тріал та мото-фрістайл, Workout, показові виступи пілотов на літаках Л-29 та Су-31,  фуд-корты, шоу "25-річчя групи Green Grey", ночное DJ–шоу, костюмоване led-show.

"Квиток на вхід на усі заході протягом трьох днів - 500 грн, але дітям до 12-ті років та дівчатам на мотоциклах вхід вільний", - додав Рижило.

Читайте також: Три сцени і дитяча галявина: у Дубно стартував рок-фестиваль "Тарас Бульба"

За його словами, 14 липня колона байкерів вирушить з аеродрому Коротич на Харків, де на площі Свободи відбудеться грандіозне спілкування з поклонниками цього виду спорту, після чого колона проїде центром Харкова на кільцеву дорогу, щоб повернутися у Коротич, де свято продовжуватиметься у наметовому містечку.

"Безпеку забезпечать представники усіх силових структур, чергуватимуть медики. Фестиваль відбудеться за фінансової підтримки земляків-бізнесменів", - підкреслив Петро.

У ці дні діє спеціальний автобусный маршрут от станції метро "Холодна Гора" до Коротича та назад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-