ЗМІ оприлюднили раритетні світлини містечка на Рівненщині

ЗМІ оприлюднили раритетні світлини містечка на Рівненщині

Фото
Укрінформ
Оприлюднено раритетні світлини населеного пункту на Рівненщині, заснованого 490 років тому.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

«Дозвіл на заснування містечка Острожець – тепер село в Млинівському районі Рівненської області, дав польський король Сигізмунд І 12 липня 1528 року. На сторінці Австрійського державного архіву знаходяться раритетні світлини з історії Острожця. Їх робили військові фотографи австро-угорської армії, яка дислокувалась тут під час Першої світової війни», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що в різні періоди своєї історії, Острожцем володіли князі Острозькі, Малинські, землевласники Олізари, а останнім великим землевласником тут був Август Ледуховський.

Містечко Острожець на Рівнинщині у 1914-1918 роках / Фото: Österreichisches Staatsarchiv

На представлених фото, зокрема, можна побачити, який вигляд мав палац Ледуховських на початку ХХ століття.

Будівля резиденції була в стилі пізнього класицизму. Для проектування архітектури та дизайну інтер'єру був спеціально запрошений один із найвидатніших архітекторів першої половини XIX століття Генрик Марконі.

Читайте також: Пташині історії: найкращі фото крилатих з усього світу

Саме він проектував унікальний палац в Смордві на Волині для тих же Ледуховських. В часи війни палац був пошкоджений, проте в 1920-ті роки відбудований. До 1959-го тут знаходився районний комітет Компартії, а зараз розташований протитуберкульозний диспансер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-