Відомий шоколатьє провів майстер-клас з кондитерського мистецтва для дітей

Відомий шоколатьє провів майстер-клас з кондитерського мистецтва для дітей

Фото
Укрінформ
Відомий кондитер-шоколатьє Валентин Штефаньо у Всесвітній день шоколаду провів для дітей, що потребують піклування (діти з неповних, неблагополучних та малозабезпечених родин), майстер-клас з кондитерського мистецтва.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Присвячені смаколики, які робили дітлахи разом з кондитером, трьом історичним, ба навіть небесним подіям – падінням метеоритів.

Метеорит у селі Княгиня – найвідоміший у Європі. Він упав на Березнянщині 9 червня 1866 року; 286 кг метеориту було знайдено в урочищі «Чорні млаки»; головна маса зберігається у Віденському музеї природничої історії. У формі солодощів це спершу була суміш різних горіхів у шоколаді, а зараз цукерка «Княгинінський метеорит», що смакує фундуком із чорним шоколадом.

Читайте також: Львівська майстерня шоколаду буде судитися за логотип з російською компанією

У Шоколадний день метеоритна колекція поповнилася. Мигдаль і молочний шоколад є в основі цукерки на честь метеориту, що впав у селі Кваси на Рахівщині. Це сталося 13 жовтня 1852 року; метеорит, тобто, його найбільший знайдений уламок, важив близько 7 кілограмів.

Третій метеорит-цукерку зробили на честь «Карпатського боліду». Небесне тіло приземлилося в 2001 році біля села Тур’я Ремета. У запеченій польотом через атмосферу шкаралупі містився рідкий метал. А у цукерковому втіленні це - мигдаль з молочним шоколадом.

Відомий шоколатьє провів майстер-клас з кондитерського мистецтва для дітей / Фото: Укрінформ

Смачні майстер-класи для малечі – уже класика для Валентина Штефаньо, який регулярно влаштовує соціальні акції для тих діток, яким увага найпотрібніша. Діти вивчили технологію виготовлення цукерок із натуральних компонентів. До складу солодких кульок входять крихта з печива, трошки масла, мед, горіхи та, звісно, шоколад. Із великою радістю в майстерні та залі кондитерської вони формували смачнющі «метеорити», спілкувалися і тішилися цьому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-