11 липня: народний календар і астровісник

11 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині чудотворців Кіра та Іоанна; про що просити «Троєручицю» і ставимо крапки над «і».

Сьогодні безсеребреників і чудотворців Кіра та Іоанна, а також ікони Божої Матері «Троєручиця», автором якої був святий преподобний Іоанн Дамаскін. До образу Богородиці, яка тримає на правій руці маленького Ісуса, а лівою вказує на Нього, внизу домальована третя рука. Ікона була створена в період іконоборства у Візантії. Святого Іоанна Дамаскіна, ревного поборника християнства і вшанування святих ікон, кинули до в’язниці й відтяли праву руку, яку вивісили на головній площі міста. Невдовзі руку Іоаннові віддали, він приклав кисть до рани й почав зі сльозами молитися до Пресвятої Діви, аби Вона зцілила його, адже для вченого монаха, який багато писав, втрата правиці була б суттєвою перешкодою у його подальшій діяльності. Богородиця почула Іоанна і рука дивним чином знову стала цілою і неушкодженою. На знак подяки святий Іоанн Дамаскін прилаштував до образу Богородиці срібну руку й написав на честь Приснодіви відомий і нині пісноспів «Тобою радується».

Іконі Пресвятої Богородиці «Троєручиця» моляться, просячи зцілення від хвороб кінцівок, очних хвороб, та й узагалі – від різних болячок і напастей.

З іменинами вітайте Івана, Сергія, Германа, Василя, Григорія, Павла.

Сьогодні 28-ий місячний день. О 18:00 за Гринвічем Місяць входить у знак Рака. За два дні природний супутник Землі оновиться, а ще відбудеться часткове сонячне затемнення. Вся природа, весь ближній космос перелаштовуються у передчутті цієї важливої події. Все, що було в нашому житті до цього, вимагає завершення, так би мовити, «останньої крапки». Тобто, це затемнення з доволі жорсткою енергетикою не задаватиме тенденції на наступні півроку, а є радше підсумком певного періоду. Щоб вдало розпочати щось нове, варто гарно завершити попередній період. Активним органом є очі. Тож бережіть зір, уникаючи дивитись на яскраві джерела світла. Їжу тваринного походження сьогодні краще не вживати. До того ж, сьогодні останній день Апостольского посту (Петрівки). 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1935 році – +8,8, а найтеплішим у 1959 –  +33,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-