Супрун розповіла, чи варто купатися після прийому їжі

Супрун розповіла, чи варто купатися після прийому їжі

Укрінформ
В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про безпеку плавання після їжі та алкоголю.

Проце вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"В розпал літа нас почали запитувати - чи це міф, що плавати одразу після їжі категорично заборонено? Адже досить поширеною є думка, що якщо побігти купатися одразу після добрячого обіду можна навіть потонути. Насправді, не все так страшно. Плавання відразу після їжі не є більш небезпечним для життя, ніж плавання за дві години після неї або ж взагалі голодним", - зазначає Супрун.

За її словами, під час травлення, організм спрямовує кров до шлунку, тим самим зменшуючи кровотік до активних м‘язів. Проте в організмі все одно достатній об’єм крові, щоб це не заважало функціонувати на належному рівні всьому організму.

Все ж урядовець радить, враховувати особливості травного процесу. Під час плавання, як і під час спорту, їжа, що не перетравилася повністю, може давати про себе знати. Нудотою та неприємними відчуттями в животі. З такими відчуттями дискомфорту існує ризик отримати набагато менше задоволення від активності у воді. Тому все ж таки краще почекати 1,5 -2 години.

Читайте також: Супрун розповіла, як подолати відчуття тривоги

"Інша справа з алкоголем. Плавати після вживання алкоголю дуже небезпечно! ВООЗ зазначає, що плавання в нетверезому стані є однією з провідних причин, що призводять до трагічних наслідків на воді серед дорослих. Крім того, від цього можуть постраждати діти. За ними потрібен постійний догляд у воді або ж навіть присутність когось із дорослих поруч. Через алкоголь можна втратити пильність та самоконтроль цим самим наразити на небезпеку як своє життя, так і життя дітей", - застерігає Супрун.

Вона наголосила, що з початку року у водоймах загинули близько 500 людей, з них 44 дитини. Тому не варто забувати, що навіть під час відпочинку треба бути пильним і свідомим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-