У вересні стартує Рік французької мови в Україні

У вересні стартує Рік французької мови в Україні

Укрінформ
З нагоди старту Року французької мови в Україні керівник Міністерства освіти і науки Лілія Гриневич зустрілась з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"У вересні 2018 року стартує Рік французької мови в Україні. МОН та Посольство Франції в Україні сподіваються залучити до його проведення всі посольства франкомовних країн. Про це йшлося під час зустрічі міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час зустрічі, яка відбулася у вівторок, Гриневич представила попередні пропозиції щодо тих заходів, які можуть бути проведені для популяризації французької мови в Україні через сферу освіти.

"На сьогодні у нас існує 49 шкіл з поглибленим вивченням французької мови та 1 тис. 220 закладів, де її вивчають як предмет. Нам здається, що важливо зробити акцент на тих закладах та педагогах, що навчають школярів французькій мові, як другій іноземній. У спеціалізованих закладах у нас і так все більш ніж добре, а саме вчителі, що навчають французькій, як другій іноземній, мають досконало вміти зацікавити дитину та заохотити її вивчати мову. Гадаю, відкриття можливостей для підвищення кваліфікації таких вчителів було б додатковим поштовхом", - зазначила Лілія Гриневич.

Читайте також: У Белграді заохочуватимуть компанії, що використовують кирилицю

Окремими напрямами роботи в межах Року французької мови може стати розширення кількості пришкільних літніх мовних таборів, створення онлайн курсу для вчителів французької мови, а також проведення спільних заходів, де вчителі французької з усієї України зможуть вільно спілкуватися та обмінюватися досвідом, йшлося під час зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-