4 липня: народний календар і астровісник

4 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні прекрасної Ізабелли; обираємо між трояндами і виноградом, та які астрономічні сюрпризи приготував для нас липень.

Католики 4 липня вшановують святу Ізабеллу Арагонську – королеву Португалії. Ця жінка дійсно була святою, хоча й не творила чогось надзвичайного. Натомість мирила ворогів, з ангельським терпінням ставилася до чоловіка – пихатого садиста і гульвіси, активно займалася просвітництвом, допомагала всім знедоленим і нужденним. З Ізабеллою Арагонською пов’язане широко відоме в католицькому світі диво з трояндами. Якось холодного зимового ранку королева вирішила віднести трохи їжі безхатькам. Поспіхом кинувши все у поділ верхньої сукні, вона вислизнула з замку. Але біля воріт на неї вже чатував король. Він був людиною жорстокою й надзвичайно скупою – кинути шмат м’яса улюбленому мисливському псові було для нього природнішим, ніж подати крихту хліба жебраку. Побачивши дружину, він спитав, куди вона прямує й що несе. Жінка, не довго думаючи, відповіла, що несе троянди. «Ти брешеш!», - гнівно вигукнув король – «Покажи!» Ізабелла відхилила поділ сукні й король побачив там троянди. Ось така зворушлива історія про чоловіка-тирана і про добру королеву з золотим серцем. Суцільне тобі Saudade. Зрозуміло, звідки «ростуть ноги» португальського фаду…

Ізабелла Арагонська похована у величному монастирі святої Клари в Коїмбрі, в цьому ж португальському місті їй споруджено і пам’ятник.

З іменинами вітайте Максима, Івана, Георгія, Олексія, Павла, Миколу, Микиту.

На цьогорічне літо і на липень зокрема, припадають надзвичайно важливі астрологічні події року: по-перше – велике протистояння Марса, а по-друге – коридор доленосних затемнень. 13 липня на нас очікує сонячне затемнення в сузір’ї Рака, 27 липня – одне з найдовших у ХХІ столітті місячних затемнень, а 11 серпня – ще одне сонячне затемнення. Це означає, що хтось у більшій мірі, хтось у меншій, знаходиться на певному життєвому переломі. Один гірський перевал подолано і нам вирішувати – спускатися у виноградну долину чи штурмувати нові, часом дуже незатишні вершини. Актуальними стануть теми кохання, самореалізації, розкриття творчого потенціалу, підвищення соціального статусу, зміни якості життя та наповнення його якісно новими, важливими сенсами – тим, що робить нас по-справжньому щасливими.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1892 році – +8,8, а найтеплішим у 1938 –  +34,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-