В Україні планують запустити спортивний телеканал “по-новому”

В Україні планують запустити спортивний телеканал “по-новому”

Укрінформ
В Україні планується запустити супутникове та інтернет-мовлення нового спортивного каналу, у контенті якого будуть представлені спортивні сюжети, нариси та прямі трансляції з усіх видів спорту.

Про це заявив відомий спортивний тележурналіст Валентин Щербачов на прес-конференції в Укрінформі.

“Ми пропонуємо всім федераціям (спортивним — ред.) варіант, якого ще немає на жодному каналі, тобто кожна федерація буде мати інформаційні сюжети, крім того, нариси щодо проблемних питань з життя федерацій, а також прямі трансляції”, - розповів він про ідею створення нового спортивного телеканалу та закликав спортивні федерації долучатися до проекту.

Водночас Щербачов зауважив, що мінімальна база для телеканалу вже є в Українському домі, а у 29 українських містах є журналісти, готові до співпраці.

Також, за його словами, завдяки інтернету вдалося вже протестувати телеканал і його контент побачили, зокрема, у трьох містах США - Чикаго, Філадельфії і Нью-Йорку, у Німеччині та Австралії.

У свою чергу менеджер проекту Олександр Млинченко зазначив, що телеканал має робочу назву “StartTV” й транслюватиметься як через супутник, так і через інтернет — у соціальних мережах.

Читайте також: Бубка обговорив з послом Японії в Україні підготовку до Олімпіади-2020 у Токіо

“На жаль, останнім часом у більшості представників ЗМІ дещо змінилися пріоритети і вони забули про головний принцип, що вся медіа-сфера повинна працювати для глядача, а не для господаря-олігарха... StartTV, я думаю, стане першою в історії України платформою, коли саме спортивний засіб масової інформації буде не тільки висвітлювати спортивну діяльність, але також братиме безпосередню участь в організації, наприклад, фестивалів”, - проінформував він.

Крім того, Млинченко додав, що розглядається дві цільові аудиторії телеканалу — молодь 13-25 років та люди 35-65+ років. За його даними, такої потенційної аудиторії наразі налічується близько 8 млн глядачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-