Найдовші вихідні літа: джаз на пляжі та відкрита ніч

Найдовші вихідні літа: джаз на пляжі та відкрита ніч

Афіша
Укрінформ
За чотири дні вихідних можна встигнути все: і на пляж, і в кіно, і на виставку, і на концерт.

Інтерактивна дитяча програма «Від «правди» до Конституції»

Що цікавого: Якими були наші предки сто, двісті, п’ятсот років тому? А за якими правилами вони жили, якими законами користувалися? Які незвичайні закони існували на нашій землі в давнину? Під час програми діти дізнаються: що за «правди» була у давньоруських князів; чому українці опинилися у Великому князівстві Литовському; хто той українець, що створив першу конституцію в Європі. Також програма включає ігри, жарти, збори Великої Ради козацької та інші розваги.

Крім того, учасники програми візьмуть участь у двох майстер-класах: викарбують давньоруську монету – срібляник Володимира Святославича, та витчуть мініатюрний прапорець України.

Коли: 28 червня 12:00, 15:00

Де: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2)

Скільки: 100 грн

Більше інформації: Facebook

Читайте також: Купальний сезон 2018: безпечні пляжі Києва. Інфографіка

Концерт «Джаз на пляжі. Glen Miller»

Що цікавого: На пляжі ПБК звучатимуть запальні мелодії Бродвею і ліричні балади легендарного тромбоніста, генія аранжування і керівника одного з кращих свінгових оркестрів світу – Гленна Міллера. Знайомі мелодії заграють Національний академічний духовий оркестр України.

Коли: 28 червня 20:00

Де: ПБК / ЮБК (Труханів острів)

Скільки: 300 грн

Більше інформації: Facebook

Фестиваль короткометражного кіно «Відкрита ніч. Дубль 21»

Що цікавого: «Відкрита ніч. Дубль 21» – наймасштабніший кінофестиваль українського короткометражного кіно. Мета фестивалю – підтримка національного кінематографу, а також фільмів спільного та іноземного виробництва, які зберігають традиції українського мистецтва, пропонуючи нові концепції його розвитку, самоідентифікації та існування в спектрі світових національних кінематографій.

Коли: 30 червня 21:00

Де: АртПричал (вул. Набережно-Хрещатицька, причал №2)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Забіг «Київський Ультрамарафон»

Що цікавого: Київський Ультрамарафон – унікальна можливість випробувати себе на наддовгих дистанціях. Подолайте 25, 50 або 100 км та отримайте офіційні результати, які дозволять кваліфікуватися на міжнародні ультразабіги. РеєстраціяМаршрут.

Коли: 30 червня - 1 липня

Де: Труханів острів

Скільки: від 450 грн

Більше інформації: Facebook

Читайте також: Де не можна купатися. Інфографіка

Концерт «Шлях дружби»

Що цікавого: Найрезонансніший міжнародний проект «Шляхи дружби» легендарного диригента сучасності Маестро Ріккардо МУТІ. За участю всесвітньовідомого американського актора Джона МАЛКОВИЧА, українських оперних зірок Людмили МОНАСТИРСЬКОЇ та Сергія МАГЕРИ. Понад 300 митців з Італії та України об’єднаються в унікальному концерті просто неба.

Коли: 1 липня 21:00

Де: Софіївська площа

Скільки: Сектор F – вхід вільний, квитки у партер від 300 грн.

Більше інформації: Facebook

Виставка «І знову демократія?»

Що цікавого: У PinchukArtCentre відкриється нова міжнародна групова виставка «І знову демократія?». Представлені художники: Франсіс Аліс, Аллора та Кальсаділья, Олафур Еліассон, Мауріціо Кателан, Зо Леонард, Гошка Макуга, Такаші Муракамі, Сондра Перрі, Паскаль Мартін Таю, Люк Тюйманс, Рейчел Уайтред та Деміен Хьорст.

Демократія постійно трансформується. Вона повинна адаптуватись, оскільки зазнає атак з боку недемократичних моделей керування, які можуть здатися більш успішними та вирішальними. Зміни потрібні, але як захистити головні цінності? Основою демократії є систематичне оновлення влади; відкритість та захист прав меншин – це невід’ємні моменти. Все це сьогодні багатьма ставиться під питання. І саме тому демократія стикається з багатьма загрозами, і зберігання статус-кво – це не варіант, який можна обрати. Це було би передвісником неминучого краху.

Коли: 23 червня - 6 січня 

Де: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Перший фестиваль сучасного жіночого мистецтва

«Ukrainian Contemporary Women’s Art Fest»

Що цікавого: Жіноче образотворення функціонує не лише в концептуальних або естетичних вимірах, а й одним своїм існуванням порушує складні питання про роль та сприйняття жінки в сучасному суспільстві. Жінки-художниці, багатогранні за своєю природою, у своїх творах перетинають дисциплінарні кордони та виходять за межі питання гендерної відмінності.

Фокус-тема Ukrainian Contemporary Women’s Art Fest 2018 – «Мистецтво компромісу» – творчі пошуки, в яких є прагнення до гармонії та стабільності через цивілізоване владнання конфліктних зіткнень – соціальних, етичних, психологічних тощо. Оскільки конфлікти супроводжують нас усюди, вони несуть тривогу і невизначеність, хвилюють і лякають, але в самому існуванні конфліктів фатальної приреченості немає, в тому разі, якщо розпочато пошук розумного Компромісу.

Коли: 13 червня - 13 липня

Де: Інститут проблем сучасного мистецтва НАМ України (вул. Євгена Коновальця, 18д)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Арт-проект «3D. PUBLIC ART»

Що цікавого: «3D. PUBLIC ART» – другий етап виставкового проекту «Скульптура просто неба». Мета проекту – продемонструвати та популяризувати тривимірні форми сучасного мистецтва у громадському просторі, акцентуючи потребу у встановленні в міському/парковому середовищі фахових творів паблік-арту.

«3D. PUBLIC ART» підтримує меседж цього року – діалог минулого і прийдешнього, оскільки 2018 проголошено роком Європейської культурної спадщини. Зіткнення нових форм мистецтва та сучасного образотворення з традиційним сприйняттям національної святині дасть можливість переосмислити нашу культурну спадщину не лише як щось минуле, а й як цінності, які створюємо разом для наступних поколінь.

Коли: 14 червня - 16 вересня

Де: Національний заповідник Софія Київська (вул. Володимирська, 24)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

8-й Фестиваль німого кіно та сучасної музики «Німі ночі. Повернення»

Що цікавого: Цьогорічна субназва фестивалю «Повернення» символізує неймовірне повернення двох українських німих фільмів, дивом вцілілих в архівах Німеччини та Японії. Це також символічна репатріація та включення в культурний обіг визначних фігур європейського і світового кіномистецтва, змушених покинути Україну майже сто років тому. Протягом трьох фестивальних днів музиканти з України та зарубіжжя озвучать сім німих стрічок із міжнародних та українських кіноархівів. Програма фестивалю.

Коли: 28 - 30 червня

Де: Національний центр Олександра Довженка (вул. Васильківська, 1)

Скільки: 250 - 600 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка «Body properties»

Що цікавого: «Властивості тіл» – виставка-роздум про зовнішню видимість і внутрішню динаміку тіл та об’єктів. Нелінійність, спотворені смисли й химерні, неймовірні метаморфози ми бачимо в світі розумінь і сприйняття. Але фізичні об’єкти залишаються незмінними в постійно мінливому світі ідей.

Коли: 1 червня - 1 липня 

Де: Bursa Gallery (вул. Костянтинівська, 11в)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-