Жінки в українському кіно: 9-й ОМКФ представляє проект

Жінки в українському кіно: 9-й ОМКФ представляє проект "За кадром"

Укрінформ
Офіційний партнер та куратор арт-програми 9-го Одеського міжнародного кінофестивалю галерея Invogue підготувала для гостей проект "За кадром".

Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.

"За кадром" - це проект про жінок в українському кінематографі, які створювали історію українського кіно, залишаючись по той бік екрана. Цей проект відкриє завісу історій, що не були розказані. Героїні проекту: Юлія Лазаревська, Інна Биченкова, Світлана Зінов'єва, Ольга Самолевська, Наталя Ворожбит, Марися Нікітюк, Надія Парфан, Катерина Горностай, Вікторія Бондар, Марина Врода та Кіра Муратова", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, проект представлений у вигляді інтерв'ю, де героїні діляться своїми спогадами та думками з приводу кіноіндустрії. Кіра Муратова представлена серією спогадів колег, які були з нею близькі та тісно працювали.

Художня складова проекту - українські сучаснi митці, які намалюють "портрети історій", розказаних героїнями. Серед авторів: Алевтина Кахідзе, Микита Кравцов, Катерина Філімонова, Марія Куликовська, Роман Михайлов, Дмитро Ерліх, Інна Хасілева, Олексій Яловега, Ксенія Гнилицька i Ніна Мурашкіна.

Читайте також: Фільм "Стрімголов" став переможцем Bobritsa Film Festival

Також проект буде супроводжуватись програмою подій: кінооператор та продюсер Світлана Зінов'єва розповість про авторське, документальне та експериментальне кіно, яке важко комерціалізувати; кінорежисер, сценарист та поет Ольга Самолевська представить фільм Stabat Mater – розповість, як він створювався, і прочитає свої вірші; відбудеться показ фільму "Останній портрет" режисера Стенлі Туччі та дискусія з мистецтвознавцем Євгенією Моляр.

Все це відбуватиметься з 15 липня по 5 серпня, щоденно з 11.00 до 20.00, за адресою: Одеса, галерея Invogue#Art, вул. Катерининська, 25. Вхід вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-