Виходець з Одеси купив Королівський театр у Лондоні

Виходець з Одеси купив Королівський театр у Лондоні

Укрінформ
Мільярдер Леонард Блаватнік, який народився в Одесі, а потім емігрував до США, придбав один із найстаріших театрів Лондона - Королівський театр Хеймаркет.

Про це повідомляє видання The Guardian.

"Велика Британія є домом для багатьох найвидатніших творчих талантів у світі. Ми пишаємося тим, що є новими власниками Королівського театру Хеймаркет, і будемо продовжувати його довгу традицію досконалості", - заявив Блаватнік.

Подробиці угоди і її вартість не розголошуються.

У 1978 році 21-річний одесит Леонард Блаватнік емігрував з родиною з Радянського Союзу до Сполучених Штатів Америки. Окрім американського, має британське громадянство. 

У 1986 році він заснував свою холдингову компанію Access Industries, яка в 2011 році придбала Warner Music Group за 3,3 млрд дол.

Читайте також: В Україні запускають театральний проект за п'єсою Сенцова

Зі своїм другом, російським бізнесменом Віктором Вексельбергом Блаватнік у 1991 році заснував холдинг Access-Renova. У 1996 році вони утворили Сибірсько-Уральську алюмінієву компанію (СУАЛ), яку в 2007 році об'єднали з компанією з Glencore в алюмінієву компанію РУСАЛ, яка є одним із найбільших у світі виробників первинного алюмінію і глинозему. (Як відомо, наразі Вексельберг включений до санкційного списку США.)

Фото: Dave Benett/Getty Images for Warner Music

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-