Супрун розповіла про епідемію туберкульозу в Україні

Супрун розповіла про епідемію туберкульозу в Україні

Укрінформ
На платформі дистанційного навчання Центру громадського здоров’я відкрито новий навчальний онлайн-курс «Інфекційний контроль за туберкульозом для працівників первинної медико-санітарної допомоги».

Про це в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила на своїй сторінці у Facebook.

“Цей курс є частиною програми підвищення кваліфікації для працівників первинки, проте участь можуть узяти всі охочі. В курсі заплановані відеолекції, рекомендації з навчальної літератури та багато корисних посилань”, - написала Супрун.

За її словами, епідемія туберкульозу в Україні є серйозною проблемою для системи охорони здоров‘я. Країна на другому місці в Європі за захворюваністю на туберкульоз (із розрахунку кількості хворих на 100 тисяч людей).

Читайте також: ООН: Головною причиною смертей жінок віком 30-49 років у світі є ВІЛ

“Майже кожен четвертий випадок туберкульозу в Україні - це мультирезистентний туберкульоз (МРТБ). Тобто такий, що не піддається лікуванню дуже ефективними протитуберкульозними препаратами. За кількістю хворих із такою формою туберкульозу ми є одним зі світових лідерів”, - підкреслила в.о.міністра.

За її словами, в Україні за останні 5 років розроблені та протестовані різні моделі надання амбулаторної допомоги хворим на туберкульоз. Проте ще потрібно багато працювати, щоб ці моделі запрацювали повноцінно. “Додаткові знання про хворобу - один з ефективних шляхів боротьби з нею”, - переконана Супрун.

Вона додала, що навчання триватиме до вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-