Українську короткометражку «Дякую» показали у Португалії

Українську короткометражку «Дякую» показали у Португалії

Укрінформ
У столиці Португалії Лісабоні відбувся показ короткометражного фільму «Дякую», знятого на замовлення Міністерства інформаційної політики України.

Роботу презентувала радник міністра інформполітики з питань міжнародної комунікації Марина Соботюк, повідомляє прес-служба МІП.

«Наша стрічка вкотре, тепер уже у Португалії, продемонструвала усім глядачам гостинність, туристичну привабливість, ресурсний потенціал України. Зала знову провела «Дякую» оплесками», - розповіла вона.

За словами Соботюк, Посольство України в Португалії, яке виступило організатором заходу, підготує також переклад португальською виданої за підтримки МІП книги Олександра Палія «Короткий курс історії України».

Участь у заході взяли міністр культури України Євген Нищук, міністр культури Португалії Луїш Феліпе де Каштру Мендеш, представники Міжурядової українсько-португальської комісії з питань торгівельно-економічного співробітництва, голова парламентської групи дружби Україна-Португалія, депутат Асамблеї Республіки Рікардо Бешіга, почесний консул України в Португалії Едуардо Норте Сантуш Сілва, члени Історичного товариства незалежності Португалії, представники Українсько-португальської торговельної палати та української громади в Португалії.

Читайте також: В Україні пройде повторний прокат фільму "Міф", присвячений пам'яті Кантера

Короткометражна стрічка «Дякую» посіла друге місце у номінації «Туристичний напрямок - Регіон» на 11-му Міжнародному фестивалі туристичних фільмів Tourfilm Riga 2018 у Ризі (Латвія), здобула перемогу у номінації «найкращий монтаж» на щомісячному міжнародному фестивалі Short to the point (Румунія).

«Дякую» показує Україну очима японського туриста як цікаву, гостинну, самобутню країну з захопливими пейзажами та багатою історією. Стрічку зняла Best Friends Film на замовлення МІП. «Дякую» вже презентували в Токіо, Києві, Харкові, Острозі та Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-