Гройсман анонсує вихід у прокат трьох нових українських фільмів

Гройсман анонсує вихід у прокат трьох нових українських фільмів

Відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував вихід у прокат трьох українських фільмів, створених за підтримки уряду, та заявив, що український кінематограф здійснив величезний стрибок за останні роки.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Три нові українські фільми виходять у прокат цього літа. Всі стрічки створені за підтримки уряду України. Я гордий тим, який величезний стрибок зробив українські кінематограф за останні роки", - заявив очільник уряду.

Читайте також: Короткометражні фільми-номінанти на "Оскар" виходять у прокат

Так, влітку на українські екрани вийде військова драма "Черкаси". Це історія про український військовий корабель, який російський флот заблокував на озері Донузлав під час анексії Криму.

Також Прем'єр-міністр анонсував трилер "Жінка на війні" - стрічка про жінку, яка веде одиночну війну з ісландською алюмінієвою промисловістю. Її найсміливіша операція під загрозою, адже вона отримує довгоочікуваний дозвіл на усиновлення дівчинки з України. Фільм створений у копродукції України, Франції та Ісландії. Стрічка вже отримала нагороду в Каннах за найкращу музику.

Окрім цього, влітку відбудеться прем'єра фантастичної історії "Бобот та Енергія Всесвіту". Це фільм про хлопчика, який заводить дружбу з трансформаторною будкою. Вона несподівано оживає. Тепер друзям доведеться разом рятувати світ від катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-