"Відкрита ніч" підготувала спеціальну програму на підтримку Сенцова

Укрінформ
Кінофестиваль українського короткометражного кіно "Відкрита ніч. Дубль 21" покаже спеціальну програму на підтримку Олега Сенцова та інших бранців Кремля.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю. 

"У 2018 році кінофестиваль "Відкрита ніч" відбудеться в ніч з 30 червня на 1 липня на столичному Арт-причалі. Одночасно з Києвом покази короткометражних фільмів українських режисерів пройдуть на 80 майданчиках України та зарубіжжя. Разом із основним конкурсним блоком відбудеться показ спеціальної програми на підтримку Олега Сенцова та інших бранців Кремля", - ідеться в повідомленні.

Мета фестивалю - підтримка національного кінематографа, а також фільмів спільного та іноземного виробництва, які зберігають традиції українського мистецтва, пропонуючи нові концепції його розвитку, самоідентифікації та існування в спектрі світових національних кінематографій.

Фестиваль проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Київської міської державної адміністрації.

Читайте також: Перший "Золотий Дюк" дев'ятого ОМКФ вручать Аді Роговцевій

Кінофестиваль "Відкрита Ніч" був започаткований у червні 1997 року як огляд найцікавіших здобутків саме українського кіно. На сьогодні фестиваль є своєрідною лабораторією з перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, які можуть стати новим обличчям українського і світового кіно.

Президент і арт-директор фестивалю - кінорежисер Михайло Іллєнко.

Як повідомляв Укрінформ, український режисер Олег Сенцов був засуджений у Росії до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у Росії.

Всього в Росії та анексованому Криму утримують 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: facebook.com/vidkrytanich

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-