Джазмени з Люксембургу та Bіg-Bаnd президентського оркестру виступлять разом

Джазмени з Люксембургу та Bіg-Bаnd президентського оркестру виступлять разом

Укрінформ
Два відомих музиканти з Люксембургу та Bіg-Bаnd Національного президентського оркестру презентують авторську програму джазової музики у Києві та Івано-Франківську.

Про це повідомив диригент, композитор, трубач, лауреат "Греммі" Гаст Вальтцінг у розмові з журналістами після спільної репетиції в понеділок у Києві.    

"Я задоволений репетицією. Минулого тижня я переслав українським музикантам партитури, вони добре попрацювали зі своїм диригентом. Коли музиканти  кваліфіковані, то жодних проблем не виникає. Крім того, специфіка музики в тому, що можна поїхати в будь-яку країну, не треба знати мову, музиканти і люди, які захоплюються музикою, добре розуміють один одного", - сказав Гаст Вальтцінг. 

Він додав, що вони мали прибути ще вчора вдень, але були проблеми з літаком - на пересадці у Франкфурті було скасовано багато рейсів, тож замість 3-х годин дорога до Києва тривала цілих 19. 

"Звичайно, сьогодні ранок був непростий, але все нормально. А завтра увечері ми їдемо на фестиваль PОRTO FRANKO в Івано-Франківськ", - повідомив Гаст Вальтцінг.

Він також зазначив, що в концерті прозвучить близько півтора десятка творів - це композиції з репертуару Національного джазового оркестру Люксембургу, зокрема й створені самим Гастом та гітаристом оркестру, композитором та аранжувальником Девідом Лабор'є, а також два твори в їхньому аранжуванні відомого українського композитора Мирослава Скорика. 

Читайте також: OperaFest Tulchyn: Гройсман розповів, як зробити привабливим маленьке місто

Як нагадав диригент Національного президентського оркестру Максим Гусак, музиканти познайомились у травні під час Французької весни в Україні, люксембурзький диригент спільно з українським оркестром, Dakh Daughters, Nova Opera репрезентували на Софійській площі у Києві музичний перформанс "Повітря" (режисер Влад Троїцький, композитор П'єр Тійуа). 

"Ми захопились харизматичністю Гаста. І коли дізналися, що Гаст обожнює джаз, а він дізнався, що у нас є Bіg-Bаnd, у нас виникла ідея попрацювати разом. Ми запросили Вальтцінга з його оркестром для участі у спільному проекті "Суботній Jazz-Tame з Національним президентським оркестром. Україна зустрічає Люксембург", який відбудеться 16 червня в Національній філармонії. Крім Києва, відбудеться ще одна імпреза за участі Гаста Вальтцінга, Девіда Лабор'є і Bіg-Bаnd президентського оркестру - в Івано-Франківську вже 13 червня в рамках Міжнародного фестивалю актуального мистецтва PОRTO FRANKO. Програма включає весь спектр джазової музики - від свінгу до фьюжн, до сool, фанк-року, фанк-джазу, джаз-року. Вся музика, яка звучатиме в цій програмі, - авторська, яку написали Гаст Вальтцінг і Девід Лабор'є. Крім того, вперше в Україні звучатиме авторське аранжування українського композитора Мирослава Скорика, двох його п'єс у джазовому стилі - "Нав'язливий мотив" і "В народному стилі". Це просто фантастичне аранжування!" - підкреслив Максим Гусак.

Як зазначалося, у спеціальній концертній програмі прозвучать, зокрема, авторські композиції Гаста Вальтцінга "Traffic Jam & Re:Jam", "Moon Over Sapporo", а також авторські композиції Девіда Лабор'є "Fast and Furious", "Bip Blop", "Gunpowder" тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-