Читання віршів українською: в Маріуполі Студрада МІП долучилася до марафону

Читання віршів українською: в Маріуполі Студрада МІП долучилася до марафону

Онлайн
Укрінформ
Сьогодні в Маріуполі долучилися до марафону з читання віршів українською мовою.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook радник міністра інформаційної політики України з питань міжнародної комунікації Марина Соботюк.

"В Маріуполі #СтудрадаМІП сьогодні цілодобово читає вірші українською. Йдемо на рекорд))) попереду ще три таких дні у різних регіонах!" - написала вона.

Про те, що Донецький державний університет управління долучився до поетичного марафону з читання віршів українською мовою поінформувала  у Facebook і організатор заходу Євгенія Ковальова.

"Перейнявши естафету з Полтави сьогодні зранку, студенти Маріуполя читатимуть вірші до 10.00 понеділка, 11 червня", - написала вона. 

Нагадаємо, ініційований Студрадою МІП Всеукраїнський поетичний марафон з читання творів українських авторів розпочався 7 червня.

Студентська рада, яка діє при МІП України, планує разом з українськими ВНЗ встановити рекорд з безперервного читання поезії українською мовою.

Учасники марафону безперервно впродовж шести діб в режимі онлайн читатимуть поезію як українських авторів, так і твори світових класиків, перекладені українською мовою.

Розпочав марафон Національний університет "Острозька академія", далі естафета по черзі переходитиме до Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка, Полтавського національного технічного університету, Донецького державного університету управління, Львівського національного аграрного університету та Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди.

Читайте також: Поетичний рекорд: на Рівненщині розпочався марафон з читання поезії

Марафон триватиме по 13 червня 2018 року.

27 квітня 2017 року Європарламент оголосив 2018 рік Роком культурної спадщини в Європі.

Ініціатива Студради МІП спрямована на популяризацію української мовно-поетичної спадщини як повноцінної частини європейської культурної спадщини, а відтак - формування в молоді поваги до української мови, зазначили у міністерстві.

Трансляція марафону - за посиланням

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-