За результатами конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи» провели прес-конференцію

За результатами конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи» провели прес-конференцію

Фото
Укрінформ
У прес-центрі Укрінформу відбулася заключна прес-конференція за результатами ІII Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи», що існує вже третій рік.

Про це повідомляє кореспондент агентства.

“Три роки каторжної, але такої роботи, що ми не можемо кинути. Іноді ми (члени журі - ред.) сперечаємося, і разом з тим ми прив’язані як до галери раби, що гребуть, бо вони не можуть вже від цього відійти. Ми вже “інфіковані” цією темою, вибачте за порівняння. І завдяки цьому проект живе вже третій рік”, - сказала голова оргкомітету, народна артистка України Галина Яблонська.

За результатами конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи» провели прес-конференцію / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

За її словами, цього року участь у конкурсі виявило бажання взяти значно більше людей, ніж раніше. “Прийшло набагато більше заявок, відеосюжетів більше, ніж за попередні два роки. І ця тенденція буде нарощуватися. Масштаб проекту буде збільшуватися, тому він повинен мати якусь державну підтримку, щоб нам не було соромно перед світом”, - зазначила Яблонська.

Учасники прес-конференції презентували здобутки проекту-конкурсу у 2018 році, оприлюднили результати цьогорічного конкурсу та імена переможців номінації «Наживо», «Відеоформат» і «Мій Шевченко», відзначили перших переможців цього року в започаткованих Оргкомітетом у 2017 році позаконкурсних номінаціях: «Поза часом», «Пам'ять». Вони також обмінялися думками задля надання Міжнародному проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи» державного статусу.

Читайте також: Культурна індустрія приносить Україні 4 відсотки ВВП - Гройсман

Міжнародний проект-конкурс «Тарас Шевченко єднає народи» започатковано Послом Миру, президентом Міжнародної ліги «Матері і сестри - молоді України», народною артисткою України Галиною Яблонською.

Конкурс відбувається щорічно з березня по травень у форматі «Україна-Світ», у три етапи, останній з яких проходить у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-