Переможцям дитячого конкурсу

Переможцям дитячого конкурсу "Стежками Каменяра" роздали призи

Укрінформ
У Києві, біля погруддя Івана Франка, що на площі, яка носить його ім'я, 1 червня відбулося нагородження переможців першого Всеукраїнського учнівського літературно-мистецького конкурсу "Стежками Каменяра".

Про це повідомляє прес-служба Міжнародного фонду Івана Франка.

"В конкурсі взяли участь 1811 школярів з усіх регіонів України. Журі конкурсу оцінювало роботи у чотирьох номінаціях - "Проза", "Поезія", "Драматургія", "Найкраща ілюстрація до творів Івана Франка" - у двох вікових категоріях: 6-11 років та 12-16 років. Організатори конкурсу відзначили не тільки високий художній рівень робіт, а й особливу позитивну енергетику дитячих творінь", - ідеться в повідомленні. 

Як зазначається, вісім переможців конкурсу, по два переможці в кожній номінації, отримали дипломи та цінні подарунки, а саме планшети. 

Читайте також: Кличко вручив стипендії юним лауреатам міжнародних та всеукраїнських конкурсів

За підсумками конкурсу, у номінації "Драматургія": у віковій категорії 6-11 років перемогла робота "Свято мови" Марії Морозан (м. Кілія, Одеська обл.); у віковій категорії 12-16 років - п'єса "Диво-скринька" Андріани Гузелик  (м. Теребовля, Тернопільська обл.). 

У номінації "Поезія": у віковій категорії 6-11 років найбільшу кількість голосів журі набрала робота "З Україною в серці" Маргарити Усенко (м. Суми); у віковій категорії 12-16 років - поезія "Чорна чайка" Анастасії Дорошенко (м. Прилуки, Чернігівська обл.). 

У номінації "Проза": у віковій категорії 6-11 років, за рішенням журі, перемогла казка "Фарбований лис" Анни Бадири (м. Ковель, Волинська обл.); у віковій категорії 12-16 років - робота "Герої не вмирають!" Вікторії Яненко (м.Кременчук, Полтавська обл.).

У номінації "Найкраща ілюстрація до творів Івана Франка": у віковій категорії 6-11 років перемогла робота "Фарбований лис" Аліни Кондрин (м. Долина, Івано-Франківська обл.); у віковій категорії 12-16 років - картина "Боротьба за життя" Ольги Головатюк (с. Шпитьки, Київська обл.).

Окремі нагороди від онука Івана Франка - Роланда Франка отримали Надія Касянчук (м. Тернопіль) за поезію "Рядками нічної метушні", Максим Чухліб (м. Львів) за прозу "Син народу, що вгору йде!", Дмитро Зіньківський (с.Зориківка, Луганська обл.) за твір "Непоборимий син землі!". 

Міністерство освіти і науки України нагородило відзнаками членів журі та вчителів-наставників.

Після урочистостей переможці відвідали квартиру-музей родини Івана Франка у Києві.

Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс "Стежками Каменяра" організований Міжнародним фондом Івана Франка, Міністерством освіти і науки України та громадською організацією "Львівське товариство" у м. Києві. Мета конкурсу - посилити творчу мотивацію у вивченні учнями закладів загальної середньої освіти творчості Івана Франка через створення літературно-мистецьких творів у жанрах, в яких працював Іван Франко, та дослідити його літературну, наукову, культурологічну спадщину і громадську діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-