На

На "Молодості" агітуватимуть європейців не їхати на ЧС-2018

Укрінформ
Вболівальники з Європи, що збираються на Чемпіонат світу з футболу в Росію, мають знати про Олега Сенцова та інших українських політичних заручників Кремля.

На цьому наголошувалося під час акції на підтримку українських політв'язнів, що відбулася в межах Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Скоро відбудеться Чемпіонат світу з футболу, до Росії їхатимуть вболівальники з усього світу. Наше завдання - розповсюджувати ролики, спрямовані на футбольних фанів. Ці інформаційні ролики вже починають іти на наших телевізійних каналах. Європейська кіноакадемія теж може долучитися до їх поширення, оскільки вона має величезний вплив на аудиторію в Європі, - щоб усі люди, які їдуть на матчі, розуміли, в яку країну вони їдуть, щоб знали, що Росія тримає політичних в'язнів", - підкреслила український кінопродюсер Анна Паленчук, яка від самого початку ув'язнення Олега Сенцова займається його підтримкою.

Вона також закликала українців не їхати на цей чемпіонат і зазначила, що питання підтримки Сенцова має стати ключовим для багатьох із них.

"Кожен українець, їдучи до РФ, має розуміти, що він може опинитися там за гратами. Хто знає тих людей, які планують їхати на Чемпіонат світу з футболу, скажіть їм, щоб вони не їхали і публічно написали про це в інтернеті", - попросила Паленчук. 

Активістка також нагадала, що у ці дні в Україні і світі відбувається глобальна акція з вимогою відпустити Сенцова та інших політичних в'язнів.  

"Вчора в ній взяли участь 68 міст, завтра об 11:00 вона буде на Майдані", - сказала кінопродюсер.

Акція на "Молодості" включала показ фільму В'ячеслава Бігуна "Сильні духом", що розповідає історію звільненого українського політв'язня Юрія Яценка, і дискусію за участі директора Європейської кіноакадемії Маріон Дьорінг про те,  як митці можуть сприяти визволенню бранців Кремля та що повинна зробити для цього держава.

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар наголосив, що фільм "Сильні духом" треба показувати в Європі. 

Читайте також: Світ має посилити тиск на Росію перед ЧС із футболу - Геращенко

"Цей фільм треба показати кожному з міжнародних лідерів, які хоч раз хотіли би поговорити з Путіним. І особливо тим "великим діячам" демократії, які говорять про зняття санкцій. Ми донесемо його до кожного, хто хоч слово сказав за те, щоб Росію повернути до нормального режиму спілкування зі світом. Щоб люди зрозуміли, з чим ми маємо справу. Особливо це потрібно показати тим вболівальникам, які збираються їхати в "криваву" країну дивитися футбол", - підкреслив заступник міністра. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-