Стала відома дата суду над Вайнштейном

Стала відома дата суду над Вайнштейном

Укрінформ
Суд у Нью-Йорку почне розглядати кримінальну справу американського кінопродюсера Харві Вайнштейна у вівторок, 5 червня.

Про це пише DW з посиланням на AFP.

Зазначається, що спочатку слухання було призначене на 30 липня, але тепер ця дата скасована.

На наступному слуханні Вайнштейн може вимагати визнати його невинуватим. Адвокат продюсера Бен Брефман раніше неодноразово заявляв, що Вайнштейн буде поводитися саме так.

Читайте також: Вайнштейну висунули офіційні звинувачення у згвалтуванні

Напередодні Вайнштейну були офіційно пред'явлені обвинувачення у згвалтуванні і вчиненні незаконного сексуального акту.

Відповідне рішення винесло так зване велике журі - колегія присяжних, що визначає обґрунтованість та доцільність пред'явлення офіційних звинувачень. "Цей обвинувальний висновок ставить підсудного на крок ближче до того, щоб він відповів перед законом", - було сказано у заяві прокуратури Манхеттена.

Звинувачення в сексуальних домаганнях або зґвалтуванні проти Харві Вайнштейна висунули вже більше ста жінок, серед них знамениті голлівудські актриси Анджеліна Джолі і Гвінет Пелтроу. Сам Вайнштейн стверджує, що у всіх випадках була обопільна згода.

Скандал навколо Харві Вайнштейна вибухнув у жовтні 2017 року. Ця справа викликала дебати по всьому світу про сексуальні домагання під хештегом #MeToo. Слідство стосовно знаменитого продюсера йде вже багато місяців. Органи юстиції Лос-Анджелеса і Лондона проводять власні розслідування. У п'ятницю, 25 травня, 66-річний Вайнштейн у супроводі адвокатів здався поліції на півдні Манхеттена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-