У держуправлінні лишилося лише 7 драматичних і оперних театрів — Нищук

У держуправлінні лишилося лише 7 драматичних і оперних театрів — Нищук

Укрінформ
В Україні на сьогодні в управлінні держави залишилося лише сім театрів - три драмтеатри та чотири театри опери і балету.

Про це поінформував у п'ятницю в Херсоні, де проходить ХХ Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії", міністр культури України Євген Нищук у виступі на Всеукраїнській нараді керівників вітчизняних театрів, що відбулася в залі засідань облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ось зараз триває децентралізація. Всі люблять казати: от дивіться, там в Німеччині, чи там у Франції буквально один, максимум два театри, які має держава, а всі інші (театри в цих країнах - ред.) - вільні майданчики, і вони так творять. А я кажу: шановні, щодо театрів (України - ред.) децентралізація вже давно відбулася, в управлінні держави всього 3 театри драматичні і 4 опери (театри опери та балету - ред.). Майже всі театри в обласному підпорядкуванні, в муніципальному управлінні, і так далі", - сказав Нищук.

Читайте також: Люди під час війни шукають у театрі розради, а не розваги - Нищук

При цьому міністр зазначив, що під час децентралізації театрального середовища в Україні вдалося зберегти репертуарний театр. "Я вам скажу: це один із найбільших здобутків, що ми зберегли репертуарний театр. І я був і буду адвокатом у цьому напрямку", - наголосив Нищук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-