Виставку

Виставку "Військово-польовий арт" привезли до Миколаєва

Укрінформ
Виставка робіт Всеукраїнського культурно-мистецького проекту «Військово-польовий АРТ» відкрилася у музеї суднобудування та флоту Миколаєва.

Про це повідомила прес-служба музею 

«У Всеукраїнському культурно-мистецькому проекті «Військово-польовий АРТ» представлено понад 300 арт-об'єктів, створених 150 майстрами народної творчості з усієї України. Ідея проекту полягає в тому, щоб сила таланту українських майстрів перетворила атрибути війни на витвори мистецтва, щоб показати, що сила життя – сильніша за силу смерті», - розповіли у прес-службі.

Серед майстрів-авторів виставки є кілька учасників АТО, які проходили службу безпосередньо у зоні бойових дій.

Роботи народні майстри створювали у таких техніках декоративно-ужиткового мистецтва, як декоративний розпис, лозоплетіння, різьба, кераміка, вишивка, ткацтво, печворк, соломоплетіння тощо.

Читайте також: На Вінниччині влаштують "Батозьку битву"

Куратором проекту є сержант поліції  Павло Ротар. Під час перебування у зоні АТО він стикнувся з реаліями військового побуту, зі специфічним, не притаманним для мирного життя середовищем. Його зацікавили використані предмети  військового спорядження, зброї та побуту: ящики з-під боєприпасів, різні гільзи, камуфльована тканина, тубуси від гранатометів тощо. Так виникла ідея створити з цих атрибутів війни і смерті мистецькі витвори – арт-об’єкти. Павло почав збирати використані предметні прояви війни і під час кожної ротації привозив їх до Києва, знаходив художників, майстрів народно-ужиткового мистецтва, пропонував їм взяти участь у майбутньому проекті.

Під час роботи виставки, яка працюватиме до 22 червня, проводитимуться майстер-класи з різних видів народного мистецтва.

Фото: Muzey Sudostroenie, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-