Гройсман розказав про пріоритети державної культурної політики

Гройсман розказав про пріоритети державної культурної політики

Укрінформ
Уряд розглядає музейну справу як одну з пріоритетних у реалізації державної культурної політики.

Про це йдеться у привітанні Прем’єр-міністра України Володимира Гройсман з нагоди Міжнародного дня музеїв, повідомляється на Урядовому порталі.

“Уряд розглядає музейну справу як одну з пріоритетних у реалізації державної культурної політики. Сучасний музей – це відкритий інтерактивний простір з широким застосуванням мультимедійних технологій та Інтернету”, - зазначив Гройсман.

Тому, підкреслив він, влада має зробити українські музеї сучасними культурними закладами, які будуть активно інтегруватися у світову мережу музеїв і стануть важливим інструментом наукового, освітнього та культурного обміну та збагачення з багатьма державами світу.

Прем’єр-міністр переконаний, музейна справа є важливою складовою культурної політики держави та необхідним елементом розвитку науково-дослідної та культурної інфраструктури. “Музеї не лише знайомлять нас з яскравими артефактами матеріальних надбань минулого, а й забезпечують неперервність у культурно-історичному зв’язку нинішніх та минулих поколінь. Розвинена музейна справа у країні сприяє культурній ідентифікації особистості та цілого народу, розумінню власних культурно-історичних витоків, формуванню культурно розвиненого суспільства та освіченої спільноти”, - зазначив він.

Читайте також: Мукачівський замок «Паланок» засяє до Дня міста

Глава уряду подякував всім причетним до музейної справи в Україні за відданість улюбленій справі і побажав їм міцного здоров’я і довголіття, професійних успіхів та подальшої популяризації та модернізації музейної справи в Україні.

Як повідомлялося, Міжнародний день музеїв щороку відзначається 18 травня. Цього дня більшість музеїв працюють безкоштовно. Свято започатковано 1977 року відповідно до постанови Міжнародної ради музеїв при ЮНЕСКО. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-