У Ризі діаспора долучилась до вишивання карти України

У Ризі діаспора долучилась до вишивання карти України

Фото, відео
Укрінформ
В латвійській столиці Ризі традиційний День Вишиванки святкували ходою та участю в акції «Україна моя вишивана». У заходах взяли участь представники української діаспори та латвійські активісти – друзі України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Збір учасників свята був біля Латвійської Опери. Після чого всі рушили організованою колоною з прапорами Латвії, України та кримських татар до пам’ятника Свободи, де було виконано гімн Латвії та покладені квіти. Далі святкова хода прямувала в парк Кронвальда до пам’ятника Тарасу Шевченку. Тут були покладені квіти та виконаний гімн України.

Завершальна частина святкування пройшла у посольстві України в Латвії. Тут всі бажаючі могли взяти участь у Всеукраїнській акції «Україна моя вишивана», яка полягає в спільному вишиванні карти України. Спеціально задля цього до Риги приїхала група організаторів акції з Тернопільської області.

«Наша акція стартувала в смт Скала-Подільській 22 червня 2017 року. Ми спільно з людьми з різних регіонів України вишиваємо карту нашої держави. Акція мандрувала Україною. І от ми вперше виїхали за її кордони – до української діаспори Латвії. Ще плануємо виїзди з нашою картою закордон, перш за все - до Ватикану. Зараз ведемо переговори про це. Після того, як карта буде вишита, вона мандруватиме по музеях України. Паралельно ми пишемо книгу про нашу акцію», - розказала один з керівників проекту Тетяна Дяківнич.

Святкування Дня вишиванки у Ризі / Фото: Олег Кудрін. Укрінформ

Читайте також: Українська вишиванка стає об'єднавчим чинником у Молдові – посольство

Свято вишиванки в Ризі завершиться в п’ятницю. Ввечері після Божественної Літургії та Молитви за Україну пройде зустріч з організаторами акції «Україна моя вишивана»: майстрами художньої вишивки Тернопільського обласного методичного центру творчості, членами Гільдії народних умільців. А також – майстер-клас від Любові Онисько «Взори та техніки вишивання борщівської народної сорочки» та презентація Ольги Лелик «Традиції Великодних рушників».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-