Міжнародний фестиваль

Міжнародний фестиваль "Kyiv Lights Festival" цьогоріч триватиме три дні

Укрінформ
Другий міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтва «Kyiv Lights Festival» (KLF) відбудеться у Києві з 18 до 20 травня та проходитиме за підтримки Київської міської державної адміністрації та в рамках Днів Європи в Україні.

Церемонія відкриття KLF відбудеться 18 травня о 21:00 на Поштовій площі, повідомили у прес-службі КМДА.

"Подія на три дні знову змінить архітектурний вигляд столиці і представить глядачам десятки робіт кращих дизайнерів відеографіки, художників світла і лазера, віджеїв та сучасних художників", - йдеться у повідомленні.

 Основний конкурс 3D-відеомаппінгу, як і в минулому році, відбудеться на Поштовій площі, де роботи конкурсантів будуть проектуватися на будівлю Річкового вокзалу. Конкурс віджеїнгу буде проходити 18 та 19 травня у павільйоні № 13 Національного комплексу «Експоцентр України» та відбудеться у форматі VJ battle (це медіа-перформанс, під час якого два віджеї демонструють свою майстерність у медіа-мистецтві).

У міжнародних конкурсах 3D-відеомаппінгу та віджеїнгу будуть змагатися представники 23 країн: Аргентини, Бразилії, Великої Британії, Індонезії, Іспанії, Італії, Китаю, Колумбії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Португалії, Росії, Румунії, Словаччини, Таїланду, України, Франції, Чехії, Чилі, Швейцарії та Японії. Вхід на всі майданчики і шоу фестивалю – безкоштовний.

Крім того, 20 травня відвідувачі зможуть переглянути ретроспективу кращих робіт учасників 2017-2018 років.

Читайте також: День Європи у Києві відсвяткують фестивалем світла та безкоштовними музеями

У міжнародному конкурсі віджеїнгу візьмуть участь 32 конкурсанти з 12 країн. Перший етап конкурсу розпочинається 18 травня о 23:30, фінал конкурсу віджеїнгу – 19 травня о 21:00.

Також у рамках KLF 2018 будуть демонструватися роботи переможців конкурсу світлових інсталяцій «Kyiv Lights Art Prize». Світлові інсталяції будуть розташовані на чотирьох локаціях у центрі Києва: Андріївський узвіз, майданчик біля Національного музею історії України, сквер біля пам’ятника Петру Сагайдачному та вулиця Сагайдачного.

Крім того, протягом двох днів фестивалю, 19 та 20 травня, у «Mironova Gallery» (провулок Лаврський, 9). буде проходити освітня програма з віджеінгу, відеомаппінгу, сучасної архітектури та урбаністики від визнаних українських і зарубіжних експертів. Церемонія нагородження переможців конкурсів 3D-відеомапінгу та віджеїнгу відбудеться 20 травня о 16:00 у «Mironova Gallery».

Перший міжнародний фестиваль «Kyiv Lights Festival» проходив із 12 до 14 травня 2017 року та охопив сім локацій столиці: Поштову, Михайлівську та Контрактову площі, Андріївський узвіз, парк Кіото, ЦУМ і Пішохідний міст. Минулий KLF, за даними організаторів, відвідали понад 200 тисяч мешканців і гостей столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-