У Москві померла керівник

У Москві померла керівник "політичного" Tеатру.doc

Укрінформ
Через півтора місяця після смерті чоловіка, співзасновника Tеатра.doc Михайла Угарова, в московській лікарні раптово померла керівник Tеатру.doc, драматург і режисер Олена Греміна.

Про це повідомляє «Новая газета» із посиланням на її сина Олександра Родіонова 

"Керівник і один із засновників Tеатру.doc, режисер і драматург «нової драми» Олена Греміна раптово померла вранці 16 травня у реанімації Боткінської лікарні", - йдеться у повідомленні.

У листопаді Греміній мало б виповнитися 62 роки. Як повідомляє «МБХ Медіа», причиною смерті стала ниркова і серцева недостатність.

Як повідомлялося, півтора місяця тому, 1 квітня 2018 року, від серцевого нападу помер чоловік Греміної, художній керівник і засновник Театру.doc Михайло Угаров. Угарову було 62 роки.

Греміна - автор гострих сучасних п'єс на документальному матеріалі, поставлених у Театрі.doc Михайлом Угаровим або їй самою. Зокрема, «Сентябрь.doc» (про події у Беслані), «Час восемнадцать» і «Двое в твоем доме»(спектаклі пам'яті юриста Сергія Магнітського, якого довели до смерті у російській в'язниці, після чого у світі почали застосовувати санкції проти російських чиновників), «Болотна справа» - про російських політв'язнів.

У Театрі.doc значна увага приділялася українській тематиці. У 2014 році поліція Москви припинила показ українського фільму про Майдан, який показували там на підтримку українського кінорежисера Олега Сенцова. Тоді Греміна і її чоловік Угаров заявляли, що поліція фактично розгромила їх театр. Пізніше виходили документальні спектаклі «Правозащитники», «Война близко» про події в Україні і в Криму, про хід процесу над українським режисером Олегом Сенцовим та іншими фігурантами справи «кримських терористів».

Фото В.Луповский, ptj.spb.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-