Казки, «таємні файли» і «намисто». Путівник по Книжковому Арсеналу від «Зеленого пса»

Казки, «таємні файли» і «намисто». Путівник по Книжковому Арсеналу від «Зеленого пса»

Укрінформ
Анонс новинок від видавництва «Зелений пес», що за два тижні будуть представлені на книжковому фестивалі

«Зелений пес» готує на VІІI Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», який розпочнеться 30 травня у Мистецькому арсеналі, казки Лірника, фентезі Сіренка, поезію Базів та прозу братів Капранових. 

Видавництво, яке існує на українському книжковому ринку майже двадцять років і здебільшого спеціалізується на сучасній художній літературі та літературі для дітей, розповіло Укрінформу про свою добірку новинок.

Найцікавішим свіжим дитячим виданням видавці назвали «Казки Лірника Сашка. 2 том».

Тільки в Україні народжуються справжні козаки і козачки, які нічого не бояться, самого чорта загнуздають, на ньому прокатаються, ворога подужають і переможуть, – так проанонсувала команда «Зеленого пса» нову книгу українського казкаря-лірника Олександра Власюка.  

У другому томі «Казок Лірника Сашка» вміщено дев'ять нових казок від найвідомішого казкаря України з ілюстраціями Інокентія Коршунова.

Одразу кілька книг письменників та громадських діячів Братів Капранових увійшли до топу найцікавіших. У першу чергу, на думку видавців, варто звернути увагу на книгу «Майдан. Таємні файли». У ній автори намагаються донести до читачів правду про Майдан та дати відповіді на запитання – що насправді відбувалося за лаштунками Майдану, хто платив за Революцію, як ділили владу переможці, хто і чому здав Крим та Донецьк та яким дивом встояли Одеса і Харків?

Також Брати Капранови виклали власне бачення історії своєї Батьківщини у книзі «Мальована історія Незалежності України», яка також буде представлена на Книжковому Арсеналі.

Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватися у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її становлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування.

Про головні українські свята – історію, традиції, прикмети, ритуали – Віталій та Дмитро Капранови розповіли у своїй книзі «Веселих свят!».

У книзі вміщена максимальна інформація про головні українські свята – історію та традиції, прикмети і ритуали, а ще – пісні з нотами, святкові страви з рецептами, ігри та забави, рукомесло зі схемами і, до того ж, – багато малюнків та іншої корисної інформації. Книжка навчить святкувати українські свята по-сучасному і водночас так, як це робили наші дідусі та бабусі.

Все більшої популярності й розвитку набуває сучасна українська поезія. На Книжковому Арсеналі видавництво «Зелений пес» презентуватиме першу поетичну збірку Любові Базів «Намисто з нічних думок».

У її поезії все щиро і по-жіночному ніжно, а мелодійність її віршів не змінюється від того, російською чи українською мовою лягли на папір рядки. Авторка не оцінює і не судить, просто живе і на повну відчуває життя. Її почуття та емоції дадуть вам не тільки порцію релаксу, а й надихнуть на те, аби зазирнути у власний внутрішній світ і, попри всі зовнішні обставини, бути собою, розповіли видавці.

Не оминуло видавництво і жанр фентезі, повість «Пітьма зникає» Вадима Сіренка тільки на перший погляд – історія про життя і смерть. Наше підсвідоме часто ховає у собі наші приховані можливості і навіть нашу долю. Герой твору розлучається з коханою і їде геть. Що трапиться йому на шляху, в яку смертельну гру він вирішить пограти, і що він врешті виграє – життя чи смерть? Ця книжка у жанрі фентезі зацікавить широке коло читачів, вважає команда «Зеленого пса».

Ерік Соловей. Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-