Вишиванки та гобелени: у Чернівцях відкрили виставку студентських робіт

Вишиванки та гобелени: у Чернівцях відкрили виставку студентських робіт

Фото
Укрінформ
До Дня вишиванки у Чернівецькій бібліотеці ім. М. Івасюка відкрилася виставка робіт студентів Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. В. Шкрібляка. В експозиції представили вишиті та ткані рушники, гобелени, чоловічі та жіночі сорочки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це дипломні та курсові роботи студентів Вижницького коледжу прикладного мистецтва імені Шкрібляка. Роботи з художньої вишивки та художнього ткацтва виконані у найрізноманітніших техніках. Представлені гобелени, доріжки, ткані шарфи, ткані та вишиті рушники, є вишиті національні сорочки. Тут є і сучасні образи, стилізовані під народний одяг і традиційний стрій», - говорить завідувач відділу мистецтв обласної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка Любов Шилюк.

Виставка вишиванок / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

У бібліотеці кажуть, що ця експозиція триватиме у них протягом місяця. І кожен бажаючий може з нею ознайомитись, зайшовши до них за адресою: вул. Ольги Кобилянської, 47.

Читайте також: У Чернівцях через страйк маршруток відкликали з вихідних водіїв тролейбусів

"Тут є роботи не лише сучасних студентів. Багато робіт виконано у 80-х та 90-х роках минулого сторіччя. Вони зберігаються у музеї навчального закладу. А сьогодні з нагоди Дня вишиванки Вижницький коледж вирішив відкрити у нас таку виставку для всіх бажаючих", – додала Шилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-