Конкурс української імені Яцика анонсував дату нагородження переможців

Конкурс української імені Яцика анонсував дату нагородження переможців

Укрінформ
Церемонія нагородження переможців та призерів ХVIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відбудеться 17 травня у Києві.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Ліги українських меценатів, яка є співорганізатором конкурсу.

"17 травня о 14 годині в Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка відбудуться урочистості з приводу завершення ХVIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Його організатори - Ліга українських меценатів і Міністерство освіти і науки України", - йдеться у повідомленні. 

Серед доброчинців, що вручатимуть свої премії переможцям та призерам цього популярного та престижного мовного марафону, є чимало відомих людей, які заснували свої іменні премії. Це, зокрема, Ірина Фаріон, Юлія Тимошенко, Богдан Бенюк. Головний і незмінний меценат конкурсу впродовж 18 років - фармацевтична фірма "Дарниця" (президент наглядової ради - Володимир Загорій). Закордонні меценати мовного марафону - Союз українок Австралії та Фундація імені Багряного. Хмельниччина, котра торік відкривала у себе конкурс, продемонструє в концертній програмі свої юні мистецькі таланти. Перед присутніми виступатимуть також відомі громадські діячі, письменники, народні депутати й меценати.

Як нагадує президент Ліги українських меценатів Володимир Загорій, Міжнародний конкурс з української мови зініціював відомий українець, знаний канадський бізнесмен Петро Яцик. 

Читайте також: Міжнародна премія Франка оголосила номінантів

"Петро Яцик не раз дивувався в столиці України неповноцінним функціонуванням мови, що є одним з першоелементів нації. Як і всякий бізнесмен, дуже прагматичний Яцик наполіг: треба робити конкурс, який підноситиме в очах дітей сам престиж української мови, сприятиме подоланню в них комплексу національної неповноцінності, що живе в багатьох із нас мало не на генетичному рівні", - зазначає Загорій. 

Конкурс проводиться щороку з 9 листопада до 20 травня з метою забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, піднесення престижу української мови серед молоді. Учням та студентам, які посідають перші місця, призначаються стипендії Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-