Фестиваль імені Чайковського та Надії фон Мекк стартував на Вінниччин

Фестиваль імені Чайковського та Надії фон Мекк стартував на Вінниччин

Укрінформ
На Вінниччині розпочався XVI Міжнародний фестиваль ім. Петра Чайковського та Надії фон Мекк.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в управлінні культури і мистецтв Вінницької ОДА.

«XVI Міжнародний фестиваль ім. П. Чайковського та Н. фон Мекк  традиційно розпочався в колишній садибі фон Мекк (нині - музеї Чайковського) в смт Браїлів Жмеринського району у неділю. Концертна програма фестивалю стартувала з виступу  Академічного камерного оркестру «Арката», солістів оркестру та артистів з Франції і Китаю. Триватиме фестиваль до 19 травня. Він має благодійну складову, адже частину коштів, виручених від реалізації квитків, буде перераховано у Фонд підтримки учасників АТО», - повідомили в управлінні.

На головному фестивальному майданчику дійство розпочнеться 14 травня концертом Симфонічного оркестру Вінницької філармонії, у виконанні якого прозвучить концерт для скрипки з оркестром німецького композитора Германа Гьотца і, звичайно, музика Чайковського.

Другий день фестивалю, 15 травня, присвячено фортепіанній музиці. Програма об’єднала Бетховена, Шопена і Чайковського.

16 травня вечір камерної музики в рамках фестивалю презентує Мінський струнний квартет Білоруської державної філармонії.

Читайте також: У Херсоні восени відбудеться фестиваль ленд-арту

Програма четвертого дня, 17 травня, передбачає виступ Біг-бенду Національного президентського оркестру. Крім вінничан, програму почують жителі чотирьох районних центрів.

Урочисте закриття фестивалю, приурочене до Дня Європи, відбудеться 18 травня у Вінницькому муздрамтеатрі ім. Садовського. Хедлайнер фестивалю - Одеський Національний академічний театр опери та балету - вперше у Вінниці презентує балет «Дон Кіхот».

А у День Європи, 19 травня, в Храмі Діви Марії Ангельської відбудеться концерт органної музики у виконанні народної артистки Молдови Анни Стрєзєвої.

Фото: lorna-l.livejournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-