У Каннах показали перший кадр із нового фільму про Голодомор

У Каннах показали перший кадр із нового фільму про Голодомор

Укрінформ
У Каннах у ході кіноринку MARCHE DU FILM компанія-дистрибутор WestEnd Films презентувала перший офіційний кадр з політичного трилера "Гарет Джонс" режисера Агнєшки Голланд.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно, за підтримки якого створюється фільм. 

"Кадр із фільму представляє зіркового актора Джеймса Нортона ("Війна і мир", "Щаслива долина", "МакМафія") в образі валлійського журналіста Гарета Джонса - головного героя стрічки. Роль британської журналістки Ади Брукс, яка працює у Москві, виконує Ванесса Кірбі ("Корона", "Місія неможлива: Фолаут"). А номінант на премію "Золотий глобус" американський актор Пітер Сарсгаард ("Джекі", "Чудова сімка", "Виховання почуттів") грає у трилері голову московського бюро The New York Times - Волтера Дюранті", - йдеться у повідомленні. 

Крім того, до команди долучилися британський актор Джозеф Моул ("Гра престолів") у ролі Джорджа Орвелла та Кеннет Кренем ("Малефісента", "Валькірія"), який грає прем'єр-міністра Великої Британії часів Першої світової війни Ллойда Джорджа. З українського боку в фільмі беруть участь Яків Ткаченко ("Припутні"), Олег Драч ("Незламна", "Молитва за гетьмана Мазепу"), Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала та Аліна Ковальська. 

На створення стрічки авторів надихнула неймовірна нерозказана історія молодого валлійського журналіста Гарета Джонса, який у 1933 році подався до Радянського Союзу, щоб викрити та донести до світової спільноти правду про злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні. Те, що на перший погляд здавалося звичайним журналістським розслідуванням, перетворилося на смертельно небезпечну подорож, відкриття якої стали підгрунтям для написання алегоричного роману "Колгосп тварин" Джорджа Орвелла. 

Читайте також: У Польщі знімають фільм про Голодомор

Нагадаємо, що режисером політичного трилера "Гарет Джонс" спільного виробництва Польщі (Film Produkcja), України (FILM.UA Group, Kinorob) та Великої Британії (Crab Apple Film), є голова Європейської кіноакадемії, номінантка на премію "Оскар", BAFTA і володарка "Срібного ведмедя" Берлінале 2017 Агнєшка Голланд ("Європа, Європа", "Слід звіра", "У темряві", "Картковий будиночок", "Прослушка"). Картина створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Польського інституту кінематографії, Krakow Film Commission, ORKA, Kino Swiat та компанії Creative Scotland. 

У березні зйомки фільму відбулися в Україні, далі міжнародна команда працювала в Польщі, а до кінця травня робота над проектом продовжиться в Единбурзі в Шотландії. Прем'єра політичного трилера "Гарет Джонс" запланована на 2019 рік. 

Фото: Film.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-