Поланскі готовий судитися з Американською кіноакадемією - адвокат

Поланскі готовий судитися з Американською кіноакадемією - адвокат

Укрінформ
Режисер Роман Поланскі, якого обвинувачують у згвалтуванні, вирішив судитися з Американською кіноакадемією, з якої його виключили кілька днів тому.

Про це повідомляє видання Los Angeles Times з посиланням на адвоката Харланда Брауна. 

"Всього за кілька днів після того, як Академія кінематографічних мистецтв і наук проголосувала за виключення Романа Поланскі зі своїх лав, адвокат постановника направив лист в організацію у вівторок уранці, стверджуючи, що цей крок був незаконним і погрожуючи подати в суд, якщо Поланскі не дадуть можливості справедливого розгляду", - йдеться у повідомленні.

Як наголошує Браун, рішення Американської кіноакадемії є незаконним, оскільки Поланскі не надали змоги висловитися на свій захист, чим організація порушила свої стандарти й законодавство Каліфорнії.

"Єдине, про що ми просимо, - це слухання, можливість представити свою сторону", - сказав Браун.

Він також висловив сподівання, що академія захоче уникнути судового процесу і запропонує "почати спочатку".

Сам Поланскі, за словами адвоката, назвав членів кіноакадемії "купкою лицемірів", оскільки в 2003 році вони стоячи аплодували, коли він отримував "Оскар" за фільм "Піаніст". "Коли вручали цю нагороду, всі знали про звинувачення. Це не було секретом, і раптом вони відвернулися від нього, вигнали без слухання? Припускаю, вони думали, що це буде легко: 84-річний режисер не буде боротися, чи не так?" - сказав адвокат.

Читайте також: У США помер лідер секти вбивць Чарльз Менсон

Як повідомлялося, у 1977 році Романа Поланскі звинуватили в згвалтуванні неповнолітньої Саманти Геймер. Він визнав свою провину у суді, після чого таємно виїхав із США, де йому загрожувало ув'язнення на термін до 50 років. Нині кінорежисер польського походження живе у Парижі.

А у 2010 році британська актриса Шарлотта Льюїс звинуватила Поланскі у сексуальних домаганнях. Жінка стверджує, що це сталось у Парижі у 1983 році, коли їй було 16 років.

У 2015 році польський суд розглядав запит США про екстрадицію режисера, але відхилив його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-