На дев'ятому ОМКФ покажуть фільми до ювілею Бергмана

На дев'ятому ОМКФ покажуть фільми до ювілею Бергмана

Укрінформ
У рамках Одеського кінофестивалю відбудеться показ стрічок "Персона" Інгмара Бергмана та "Інгмар Бергман: Інтермеццо" Гуннара Бергдала.

Про це повідомляє прес-служба кінофестивалю.

"14 липня 2018 року виповниться 100 років з дня народження шведського режисера Інгмара Бергмана. Знакова дата припадає на проведення 9 ОМКФ. З цієї нагоди Одеський міжнародний кінофестиваль, Посольство Швеції в Україні та Шведський інститут вирішили провести ретроспективний показ двох стрічок, перша з яких - ігровий фільм "Персона" Бергмана, а друга - документальна робота Гуннара Бергдала “Інгмар Бергман: Інтермеццо", - ідеться в повідомленні. 

"Персона" побачила світ у 1966 році. Головні ролі у фільмі-шедеврі світового кіно зіграли Лів Ульманн та Бібі Андерсон. Ця чорно-біла психологічна драма - глибока містична історія, котра вважається одним із найвеличніших фільмів усіх часів (12 місце за версією британського журналу "Sight and Sound"). Стрічка отримала три нагороди Національної спілки кінокритиків США - за найкращий фільм, найкращу режисерську роботу та найкращу жіночу роль (Бібі Андерсон).

Читайте також: Держкіно назвало проекти, які Україна везе цьогоріч у Канни

"Інгмар Бергман: Інтермеццо" (2002) - документальна робота кінокритика та колишнього директора Гьотеборзького кінофестивалю Гуннара Бергдала. Це біографічний фільм-розмова із відомим шведським режисером про життя, кіно, театр та смерть.

Інгмар Бергман - шведський режисер театру та кіно, сценарист, письменник, автор понад 60 художніх та документальних фільмів і понад 70 театральних постановок. Серед стрічок Бергмана - всесвітньовідомі "Сунична галявина", "Сьома печатка", "Фанні та Александер", "Шепіт та крики", "Крізь тьмяне скло", "Дівоче джерело" та інші. Він тричі отримав "Оскар", став володарем "Золотого Ведмедя" Берлінського кінофестивалю та лауреатом премій Канського міжнародного кінофестивалю, Європейської кіноакадемії, Венеційського кінофестивалю, Національної спілки кінокритиків США, Національної ради кінокритиків США тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-