Як стати українським кіноакадеміком: оголошені умови та дедлайн подання заявок

Як стати українським кіноакадеміком: оголошені умови та дедлайн подання заявок

Укрінформ
Прийом заявок на членство в Українській кіноакадемії поновлено з 5 травня. Подати заявку на вступ можна до 15 листопада 2018 року включно, заповнивши онлайн-форму. 

Про це повідомляє офіційний сайт кіноакадемії

"Кожна кандидатура, запропонована на вступ до Кіноакадемії, повинна відповідати вимогам у одній із категорій: I категорія - представники кіноіндустрії (громадяни України), які, починаючи з 1991 року, брали участь як автори (актори, сценаристи, режисери, оператори, художники-постановники чи композитори) чи продюсери у створенні: одного і більше повнометражних ігрових фільмів; трьох і більше короткометражних фільмів та/або документальних чи анімаційних фільмів; II категорія - діячі культури, мистецтва та кіноіндустрії, які зробили суттєвий внесок у розвиток та просування українського кінематографа (серед них дистриб'ютори, кінокритики та керівники міжнародних кінофестивалів)", - ідеться в повідомленні.  

Наразі членами Кіноакадемії є 309 кінопрофесіоналів. Цей статус отримали такі відомі українські кінодіячі, як Михайло Іллєнко, Роман Балаян, Лариса Кадочникова, Сергій Буковський, Сергій Лозниця, Мирослав Слабошпицький, Римма Зюбіна, Єва Нейман, Валентин Васянович, Остап Ступка, Володимир Горянський, Ахтем Сеітаблаєв, Володимир Зеленський, Ольга Сумська та багато інших. 

Читайте також: Стало відомо, коли вручатимуть наступний "Оскар"

Як відомо, 20 квітня відбулась церемонія вручення нагород Другої Національної кінопремії "Золота Дзига". За переможців у 16 номінаціях голосували всі члени Української кіноакадемії. Лідером за кількістю статуеток стала стрічка "Кіборги". Лауреата у номінації "За внесок у розвиток українського кінематографа" визначили члени Національної спілки кінематографістів України - ним став В'ячеслав Криштофович. Переможця у номінації "Вибір глядача" - фільм "DZIDZIO Контрабас" - було визначено шляхом глядацького онлайн-голосування.

Фото: ОМКФ, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-