Фестиваль

Фестиваль "86" стартує 9 травня у Славутичі

Укрінформ
5-ий Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики "86" у місті Славутич стартує 9 травня.

Про це повідомляється на офіційному сайті фестивалю.

"Спеціальними гостями церемонії відкриття стануть київський панк-електронщик Space Spice Boy та Чернігівський оркестр військово-музичного центру Сухопутних військ ЗСУ, що виступлять зі спільною програмою. Кураторка та аранжувальниця музичного перформансу - Маргарита Кулічова, солістка гурту Grisly Faye. Церемонію відкриття вестимуть Маргарита Кулічова та Юрій Марченко. Церемонія відбудеться на головній фестивальній локації - у Кіноконцертному комплексі міста Славутич", - йдеться у повідомленні..

Фільмом-відкриттям стане документальна стрічка Йорана Олссона "Фонко", яку шведський режисер представить особисто. На фестивалі відбудуться покази ще двох його робіт: "Про насильство" (2014) та "Чорний мікстейп 1967-1975" (2011). Олссон також представить і прокоментує два фільми, що вплинули на його режисерське бачення, - "Округ Гарлан, Сполучені Штати Америки" Барбари Копл та "Дівчата з Челсі" Енді Воргола.

Читайте також: У столиці влаштують фестиваль клезмерської музики

У 2018 році кінопрограма фестивалю "86" складається з 17 повнометражних та 22 короткометражних фільмів. 21 короткометражна робота бере участь у конкурсах: 12 стрічок змагаються у східноєвропейському конкурсі "Пальма Півночі" і 9 стрічок - у конкурсі MyStreetFilmsUkraine. Окрім України, представлено 30 країн Європи, Азії та обох Америк.

Музична програма зібрала 25 виконавців електронної та інструментальної музики. Запрошеним куратором є маріупольська платформа ТЮ.

У рамках урбаністичної програми у Славутичі перебувають 9 гостей міжнародної резиденції - під час фестивалю вони презентують результати досліджень культурної та архітектурної спадщини міста. Понад 30 учасників і тьюторів архітектурного воркшопу облаштовують фестивальний кемпінг у котловані озера, яке ніколи не було заповнене водою. Для наймолодших проводять дитячу школу урбаністики.

Розклад фестивалю тут.

Фестиваль "86"-2018 триватиме до 13 травня. Він відбувається за підтримки Славутицької міської ради, Мінкультури України, Держкіно, National Endowment for Democracy, Plivka, Visegrad Fund, Current Time, ElektrizitatsWerke Schonau, Friedrich Ebert Stiftung, Goethe-Institut, Міжнародного фонду "Відродження", Польського Інституту у Києві, Adam Mickiewicz Institute, Culture Bridges.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-