Кириленко підтримує введення санкцій проти 12 видавництв РФ

Кириленко підтримує введення санкцій проти 12 видавництв РФ

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко підтримав ініціативу Держкомтелерадіо про запровадження санкцій щодо російських видавництв, які продукують і поширюють найбільше видань антиукраїнського змісту.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Реагуючи на звернення громадськості та Держкомтелерадіо, підписав доручення відповідним органам влади внести пропозиції щодо запровадження санкцій для 12-ти російських видавництв, які систематично поширюють книжкові видання, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України", - поінформував Кириленко.

Як повідомляв Укрінформ, Держкомтелерадіо було запропоновано винести на розгляд РНБО України пропозиції щодо застосування санкцій до юридичних осіб Російської Федерації, які продукують та поширюють на території України видавничу продукцію антиукраїнського змісту. В комітеті зазначили, що до Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, внесено 172 видання, випущені 35 видавництвами.

Читайте також: АЗС оштрафували на 835 мільйонів через несплату податків

З-поміж інших чітко виокремлюються видавництва, в діяльності яких випуск літератури антиукраїнського змісту посідає помітне місце і має систематичний характер. Це, зокрема, такі російські видавництва, як "Алгоритм", "Книжный мир", "Центрполиграф", "Эксмо", "АСТ", "Вече".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-