Дні пам’яті у Києві: 8-9 травня на Співочому полі покажуть дійство

Дні пам’яті у Києві: 8-9 травня на Співочому полі покажуть дійство

Укрінформ
З нагоди Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 та 9 травня у Києві, на Співочому полі, відбудеться масштабний культурно-мистецький проект "Рокам ніколи пам'яті не стерти".

Про це повідомив директор Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень, що є організатором проекту, Микола Пересунько під час презентації заходу в Укрінформі.

"Проект відбуватиметься два дні - 8 і 9 травня. Він має велику програму, в якій візьмуть участь кращі аматорські та професійні колективи міста Києва. До неї долучилися чимало громадських організацій, які підтримують наших воїнів, що виборюють сьогодні незалежність Україні на Сході. Мета проекту - показати нашу правдиву історію, адже українці воювали і в Червоній армії, і в УПА, і в складі військ багатьох країн Європи. Тож під час дійства, зокрема, звучатимуть і повстанські пісні, і пісні часів Другої світової. Ми також проводимо паралель між подіями Другої світової і тими, які відбуваються нині. Цей проект буде цікавий і для людей старшого покоління, і для молоді", - підкреслив Пересунько.

Він додав, що в програмі проекту, який було започатковано два роки тому, задіяні аматорські ветеранські колективи, відбудуться цікаві героїко-патріотичні квести і конкурси для дітей. Загалом очікується понад 300 учасників і близько трьох тисяч глядачів.

Читайте також: Польських політиків закликають не йти на "кремлівський флешмоб" у Дніпрі

Про фотовиставку "Серце горлиці", яка буде представлена на Співочому полі і в якій взяли участь жінки-військовослужбовці Сухопутних військ, волонтери, дружини та матері загиблих воїнів АТО, розповіла голова цього громадського проекту Олеся Доліна.

"Проект відбувається під патронатом Міністерства оборони України. Він стартував 8 березня. За цей час у ньому знялися понад 70 жінок", - уточнила вона.

Доліна також поінформувала, що впродовж заходу діятиме благодійний ярмарок "Алея ветеранів", де ветерани та волонтери презентують свою творчість, свої вироби. Тут відбудеться збір коштів на лікування ветеранів та онкохворих дітей.

Голова громадської організації "Дружина офіцера" Єліна Галва уточнила, що на фотовиставці дружини загиблих воїнів з різних регіонів України будуть представлені в етно-костюмах, деякі з жінок, зокрема Наталя Сабліна, візьмуть участь і в концерті. Також свою авторську пісню заспіває легендарний хірург, начмед батальйону "Миротворець" Всеволод Стеблюк. В програмі будуть представлені відомий кінологічний клуб "Фенікс", Федерація Комбат Айкідо.

Віце-президент Київської федерації Айкідо Йосінкай Станіслав Осадчук, зокрема, розповів, що з 2010 року вони почали розвивати спортивне айкідо, яке має назву Комбат Айкідо, тиждень тому 200 найкращих спортсменів взяли участь у всеукраїнських змаганнях. На Співочому полі продемонструють свої навички представники дитячих та дорослих груп. Він поінформував, що організацію можуть безкоштовно відвідувати діти учасників АТО, а також запросив до занять і самих учасників.

Як зазначалося, 8 травня для участі в дійстві приїдуть чимало людей з інших областей України, зокрема з Житомирщини, з Рівного. Це ветерани, козацькі загони.

"Ми сподіваємось, що проект у майбутньому переросте в потужний дводенний фестиваль фронтової творчості", - наголосила Доліна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-