Українська стрічка

Українська стрічка "Дякую" посіла друге місце на кінофестивалі у Ризі

Укрінформ
Короткометражна стрічка "Дякую", виготовлена на замовлення Мінінформполітики, посіла друге місце у номінації "Туристичний напрямок - Регіон" на 11-му Міжнародному фестивалі туристичних фільмів Tourfilm Riga 2018 (Латвія).

Про це повідомляє прес-служба МІП.

"Нагороду отримала знімальна група стрічки. Всього на фестиваль подалося близько 500 фільмів, з яких було відібрано 220. Переможці були оголошені на церемонії 27 квітня 2018 року після оцінювання робіт професійним журі", - йдеться в повідомленні.

Як нагадують в Мінінформполітики, стрічка "Дякую" також пройшла офіційний відбір на міжнародний фестиваль Tokyo Lift-Off Film Festival 2018. Загалом фільм подано на 100 фестивалів по всьому світу. Раніше у квітні "Дякую" виграла у номінації "найкращий монтаж" на щомісячному міжнародному фестивалі Short to the point (Румунія).

Читайте також: П'ятий фестиваль "86" презентує офіційний трейлер

"Креативна стрічка про Україну очима японського туриста продовжує свою переможну ходу міжнародними кінофестивалями. Авторитетне журі обрало її з-поміж сотень фільмів з усього світу. І це ще раз підтверджує, що за кордоном є запит на Україну і що ми на правильному шляху", - зазначає міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

Короткометражна стрічка "Дякую" показує Україну очима японського туриста як цікаву, гостинну, самобутню країну із захопливими пейзажами та багатою історією. Стрічку зняла Best Friends Film на замовлення МІП. "Дякую" вже презентували в Токіо, Києві, Харкові, Острозі та Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-