П'ятий фестиваль

П'ятий фестиваль "86" презентує офіційний трейлер

Відео
Укрінформ
Фестиваль кіно та урбаністики "86"-2018 представляє офіційний трейлер "Щось невловиме". 

Про це повідомляє відділ комунікації фестивалю

"Авторка ідеї та режисерка - Надія Парфан. Музику написала солістка гурту Grisly Faye Маргарита Кулічова, а графіку створили Валерія Гуєвська та Катерина Возниця. Особлива подяка Ірині Зайцевій та Юрію Буличову", - ідеться в повідомленні.

Цьогоріч фестиваль у Славутичі триватиме з 9 по 13 травня.

Спеціальними його гостями стануть кінематографісти, музиканти, художники, архітектори й дослідники міського простору з Європи, Азії та Нового Світу. 

Йоран Олссон – один із провідних документалістів Швеції, призер кінофестивалів у Берліні та Санденсі – особисто представить свою нову стрічку "Фонко" та ретроспективу, до якої увійшли фільми "Про насильство" і "Чорний мікстейп 1967–1975". 

Мілтон Гієн з Нікарагуа представить інтерактивний фільм "Повстання у Мариборі" – під час його перегляду глядачі зможуть самостійно обрати, за якою камерою стежити й відтак визначать розвиток подій у фільмі. Незалежний кінорежисер працює на перетині ігрового та документального кіно в контексті етнографічних досліджень.

Гостями фестивалю стануть також режисери фільмів-фіналістів конкурсу "Пальма Півночі", до участі у якому було відібрано 5 українських та 7 іноземних стрічок. До почесного журі конкурсу увійшли сценаристка Наталя Ворожбит, журналістка Марія Кувшинова та програмний директор кінофестивалю в Їглаві Віктор Корень. Марія Кувшинова представить на фестивалі фільм Олександра Міндадзе "У суботу".

Читайте також: Абсурдну драму "Solitude" представили в Держкіно

Конкурс MyStreetFilmsUkraine судитимуть головний редактор каналу Current Time Кенан Алієв та співзасновниця мистецької формації Wiz-Art Ольга Райтер. Ведучі показів MyStreetFilmsUkraine – журналісти Катерина Сергацкова і Юрій Марченко.

Кураторами урбаністичної програми фестивалю є міжнародна арт-група Metasitu: Едуардо Кассіна (Іспанія) та Ліва Дударева (Латівя). На ролі тьюторів архітектурного воркшопу запрошено групи HELLO WOOD (Угорщина), MOOD FOR WOOD (Польща), COLL COLL (Чехія), 2021 (Словаччина) та Formografia (Україна). Учасниками першої у Славутичі міжнародної резиденції стали митці та дослідники з 7 країн, що брали участь у будівництві міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-