Помер засновник фестивалю Burning Man Ларрі Харві

Помер засновник фестивалю Burning Man Ларрі Харві

Укрінформ
У суботу вранці, 28 квітня, в Сан-Франциско на 71-му році життя помер засновник американського фестивалю Burning Man Ларрі Харві.

Про це повідомляється на сайті фестивалю, передає "Новое время".

"Наш засновник і друг Ларрі Харві помер. Ларрі пережив обширний інсульт у себе вдома вранці 4 квітня... Хоча ми всі сподівалися на те, що він видужає, він помер цього ранку в Сан-Франциско в колі членів своєї сім'ї", - йдеться в заяві в.о. генерального директора заходу Меріен Гуделл.

У тексті також зазначається, що фестиваль втратив видатного лідера і натхненника.

"Для всіх нас, хто знав або працював з ним, він був ландшафтним дизайнером, філософом, пророком, дотепною людиною, письменником, натхненням, підбурювачем, наставником і в якийсь момент водієм таксі", - зазначила Гуделл.

Ларрі Харві поклав початок Burning Man в 1986 році, коли разом з друзями спалив на пляжі Сан-Франциско невелику дерев'яну людину.

Читайте також: Помер режисер фільму "Навколо світу за 80 днів" Майкл Андерсон

З тих пір найбільш дикий фестиваль планети щороку проходить у пустелі Блек-Рок та збирає тисячі сміливих людей.

«Burning Man» (укр. палаюча людина) — щорічний восьмиденний фестиваль незалежного мистецтва, що відбувається в США, штат Невада, в пустелі Блек-Рок. Кульмінація - коли спалюють величезну дерев'яну статую людини. Кожного року встановлюється нова тема фестивалю. Самі організатори визначають подію як експеримент зі створення спільноти радикального самовираження, яка у цьому повністю покладається тільки на себе. На тиждень в пустелі встановлюються твори сучасного мистецтва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-