Київський фотограф Ляпін представив свою першу виставку

Київський фотограф Ляпін представив свою першу виставку

Фото
Укрінформ
Перша персональна виставка живопису та скульптури відомого київського фотографа, керівника фотослужби агентства Укрінформ Олександра Ляпіна проходить у Києві.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, експозиція у жанрі «міський наїв» під назвою «Нестійкі об'єкти» триватиме у арт-центрі «Я Галерея» до 7 травня. 

«Я все життя займаюся фотографією, але вона ніколи не задовольняла мене через відсутність «рукоприкладства». Чогось весь час не вистачало. Тому я взявся за живопис і скульптуру. Я вважаю себе реалістом. Якщо об'єкт виник у свідомості, значить він реальний. Виходять сюрреалістичні, казкові і трохи дивні образи», - розповів про свою виставку Ляпін.

Читайте також: У Нью-Йорку презентують роботи художниці з українським корінням

Його скульптури створені в комбінованій техніці, яка поєднує в собі використання різних матеріалів: від дерева та фарби, до деталей дитячих іграшок.

«Іграшки іноді купую самі, іноді мені дарують друзі, навіть діти приносять. Працюю над скульптурами різну кількість часу. Іноді годину-дві, іноді - кілька днів, доки об'єкт не буде укомплектований», - говорить художник.

Ляпін стверджує, що черпає натхнення у своїй роботі, завжди має при собі блокнот, в який замальовує образи, що виникають в уяві, і які іноді народжуються цілісними, а іноді - приходять в вигляді окремих деталей, які необхідно з'єднати. Робочі інструменти художника - це ніж, пилка і дриль.

Скульптури Ляпіна мають оригінальні назви, імена для своїх робіт він вигадує задовго до їх створення. Наприклад, скульптура «Циклоп, який хоче стати морем» спочатку існувала у вигляді красивої назви, а тільки потім втілилася в об'ємі, формі та кольорі. 

«Окремі роботи виглядають доволі похмурими. Вони в певному сенсі відображають ту напругу, яка існує у нашому суспільстві... Вони виглядають страшно, та водночас весело. Дивлячись на них, глядач лякається, а скульптура вбирає його страх», - зазначив Ляпін.

За словами художника, його роботи можна побачити в багатьох приватних колекціях по всьому світу. Ляпін стверджує, що в багатьох країнах світу «міський наїв» як художній напрям активно вивчається. Багато фахівців розглядають цей жанр як невід'ємну частину сучасного мистецтва. 

Виставка Олександра Ляпіна "Нестійкі об'єкти" відкрилася у столиці / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-