У Києві презентували ІІ Міжнародний мистецький пленер

У Києві презентували ІІ Міжнародний мистецький пленер

Фото
Укрінформ
Другий Міжнародний мистецький пленер "Кращий художник/The best artist 2018" відбудеться 5-14 червня у Вінниці. Захід набирає популярності, отриманих заявок на сьогодні вже значно більше, ніж торік. 

На цьому наголосив під час презентації ініціатор проведення пленеру, народний художник України Володимир Козюк, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"За короткий період отримано понад 300 заявок, серед них - від учасників попереднього пленеру, зокрема, й іноземних митців. Мені приємно, що цей проект розвивається, що кількість учасників збільшується, формується інакше ставлення до художників... Наше завдання - відкривати таланти, популяризувати цих художників в подальшому", - сказав Козюк.

Як зазначалося, заявки надійшли від художників з України, Франції, Грузії, Литви та інших країн, їх прийматимуть до 20 травня, відбір учасників пленеру триватиме з 21 травня до 1 червня. Це будуть 10-15 художників, які протягом майже двох тижнів відображатимуть на своїх полотнах мальовничі куточки міста і Вінниччини. Ці роботи зможуть побачити всі бажаючі у День міста на початку вересня. Завдяки і цим роботам буде сформовано колекцію майбутнього музею сучасного мистецтва у Вінниці. 

Також наголошувалося, що метою пленеру є формування іміджу Вінниці як європейського міста, розвиток його культурного потенціалу. 

На важливості мистецького проекту в цьому контексті наголосив міністр культури України Євген Нищук. 

Читайте також: У Канберрі пройшла виставка українського художника Воронюка

"Мені б хотілося, щоб ця ініціатива мала продовження у різних містечках України, адже для нас дуже важливо звернути увагу на культурний розвиток обласних центрів, регіонів і спрямувати туди великий творчий потенціал наших талановитих митців", - сказав міністр. 

Під час презентації наголошувалося і на благодійній складовій проекту - кошти, зібрані під час низки заходів в межах проекту, будуть спрямовані на  підтримку Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

У Києві презентували Міжнародний мистецький пленер "Кращий художник/The best artist 2018"

Фото: ukraineartnews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-