У Києві показали фільм про оборону блокпоста під Дебальцевим

У Києві показали фільм про оборону блокпоста під Дебальцевим

Укрінформ
У київському кінотеатрі «Жовтень» за участю голови Держприкордонслужби Петра Цигикала відбувся допрем’єрний показ повнометражного документального фільму «Перехрестя Балу».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей фільм не просто фільм про реальні події, це фільм про дружбу, про патріотизм і, на жаль, про реальну війну. Ті, хто віддав своє життя, - віддали його за те, щоб наша країна нарешті здобула перемогу, відновила свої кордони. І, звичайно, за майбутнє нашої країни у вільній Україні", - сказав голова ДПСУ.

Картина відображає події лютого 2015 року на ключовому блокпосту на Дебальцівському напрямку, а у її центрі – долі чотирьох українських воїнів, які разом з іншими бійцями героїчно тримали оборону. Стрічка присвячена світлій пам’яті капітана Ільгара Багірова (Балу), капітана В’ячеслава Семенова – командира відряджених на блокпост прикордонників, а також усіх захисників України, які полягли у боротьбі за незалежність та цілісність Батьківщини.

Фільм створено Міжнародним продюсерським центром «Фор-Пост» на замовлення Державного агентства України з питань кіно. Зйомки відбувалися за підтримки Державної прикордонної служби України та Збройних сил України, а сам знімальний процес проходив в зоні проведення АТО, місцях дислокації та проживання героїв фільму, частинах та підрозділах ЗСУ і Держприкордонслужби України.

Читайте також: День прикордонника в Україні відзначатимуть 30 квітня

Як зазначили учасники знімального процесу, «Перехрестя Балу» зображає подвиг звичайних українців – залізничників, кухарів, таксистів. Щоб протистояти російській агресії вони стали не просто воїнами, а самовідданими професіоналами, яких ворог називав спецназом НАТО. 

Оскільки блокпост «Балу» опинився на непідконтрольній Україні території, для відтворення батальних та побутових сцен на полігоні Оперативного командування Північ (смт. Гончарівське, Чернігівської області) були відтворені елементи інфраструктури блокпоста. У фільмі також використані кадри, зняті учасниками тих подій в реальній бойовій обстановці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-