"Книгарня Є" запустила відкриті діалоги на "гарячі" теми

Укрінформ
Суспільна ініціатива відкритих діалогів на актуальні теми розпочала роботу на майданчику та за ініціативи мережі книжкових магазинів “Книгарня Є”. 

Про це повідомила Укрінформу куратор проекту “Діалоги ПРО” Богдана Романцова.

«Ми прагнули влаштувати щось на кшталт давньогрецьких діалогів, які б мали висвітлювати дражливі теми культурного, історичного та соціального характеру. Ми шукаємо цікавих людей, які мають особисту думку та даємо їм можливість висловитися без «фільтру» медіа», - зазначила Романцова. 

Учасники діалогів говорять на теми, які цікавлять широкий загал слухачів, але погано або зовсім не висвітлюються у ЗМІ.

За словами Романцової, організаторам важливо, щоб ці зустрічі мали резонанс та викликали суспільну дискусію. 

«Так, 18 квітня в рамках проекту “Діалоги ПРО” ми говорили про “Суспільне”. Це дуже провокативна, але важлива тема для сучасних українців. Багато хто знає, що така ініціатива існує, але що саме відбувається, та який розвиток матиме цей проект поки що мало відомо», - сказала вона.

Минулого разу була розмова про оперне мистецтво в Україні. Ми запрошували критика Анну Ставченко та музиканта Віктора Рекало. Розмова вийшла дуже цікавою», - розповіла Романцова. 

Читайте також: Єдиний україномовний ліцей у Румунії поповниться книгами з України

Зустрічі відбуваються двічі на місяць, зазвичай по середах, наступного разу на відвідувачів “Книгарні Є” чекатиме розмова про історію літератури. Організатори заходу вже запросили львівську літературознавицю Олену Галету та викладача Києво-Могилянської академії Ростислава Семківа. 

Влітку проект піде на канікули, щоб знов повернутися у жовтні. Вхід на будь-які заходи проекту “Діалоги ПРО” є вільним, долучитися до спілкування може кожен охочий. Як зазначають організатори, такі обговорення є важливою складовою процесу формування діалогу в українському суспільстві. Створення простору для цього діалогу допомагає українцям не лише обговорювати актуальні питання, а й вчитися слухати думку інших. 

Фото: akzent.zp.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-