Кабмін забезпечив функціонування Українського культурного фонду

Кабмін забезпечив функціонування Українського культурного фонду

Укрінформ
Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації проектів за підтримки Українського культурного фонду.

Таке рішення ухвалено на засіданні 18 квітня, повідомляє Урядовий портал.

Як зазначається, документом визначається механізм використання коштів, передбачених Мінкультури у держбюджеті за програмою 1801140 "Забезпечення функціонування Українського культурного фонду".

"Відповідно до затвердженого Порядку, кошти спрямовуються на надання грантів та стипендій для стимулювання розроблення інноваційних проектів; підтримки реалізації міжнародних проектів; сприяння збереженню, актуалізації і популяризації національного культурного надбання; підтримки мистецьких дебютів, стимулювання творчої праці діячів культури і мистецтва, зокрема молодих митців; популяризації української культури та мистецтв, формування позитивного іміджу України у світі; підтримки культурних проектів української діаспори", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Кабмін розповів, на що спрямовується держпідтримка кінематографу

Пропозиції щодо виду, умов та обсягів підтримки проектів подаються на погодження дирекції Фонду відповідною експертною радою. Фонд одержує й аналізує звіти про результати виконання проектів та використання коштів, спрямованих на їх реалізацію. Обов’язковою умовою завершення будь-якого проекту є публічне представлення результатів його виконання, а також розміщення звіту про використання коштів у рамках проекту на офіційному веб-сайті Українського культурного фонду для відкритого доступу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-